Wegwijs in zonnepanelen land
Wijzer worden in de prijzen?
zonnepanelen

Zonne-energie is de toekomst en zonnepanelen spelen een cruciale rol in het opwekken van duurzame energie. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken op de markt, die zonnepanelen verkopen. Met zoveel merken kan het lastig zijn om te weten welk merk het beste bij jouw specifieke behoeften past en de beste investering is. In deze blog bespreken we de top 5 beste merken zonnepanelen van 2023 en gaan we in op hun producten, het rendement van de zonnepanelen en het bedrijf erachter.

Factoren voor de beste merken zonnepanelen

Laten we eerst eens kijken naar de factoren waarmee je bepaalt of een merk goede zonnepanelen heeft. De prijsklasse is daarin namelijk niet leidend. Rendement, levensduur, garanties en het bedrijfsimago spelen bijvoorbeeld allemaal een rol in het bepalen van de beste merken zonnepanelen. Het is cruciaal om te weten wat je zoekt in zonnepanelen en welke factoren het belangrijkst voor jou zijn. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van het beste zonnepanelenmerk dat past bij jouw behoeften en (duurzaamheids)eisen. Je wilt immers een goede investering doen, die zich relatief snel terugverdient.

Bereken de prijs

→ Wijzer worden in de prijzen? Gebruik de zonnepanelen calculator en bereken wat de kosten voor jou zullen zijn.

Rendement van zonnepanelen

Rendement verwijst naar het percentage zonne-energie dat daadwerkelijk wordt omgezet in elektriciteit. Het is misschien wel de belangrijkste factor om te bepalen wat een goed zonnepanelenmerk is. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie de panelen kunnen genereren voor dezelfde hoeveelheid zonlicht. Het is essentieel om zonnepanelen te kiezen met een hoog rendement om de opbrengst en prestaties van je zonne-energiesysteem te maximaliseren. Hierdoor verdien je ook de investering sneller terug.

Levensduur van zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is een ook cruciale factor bij het beoordelen van de algehele waarde. Hoogwaardige zonnepanelen moeten bestand zijn tegen de tand des tijds en gedurende vele jaren betrouwbaar energie blijven leveren. Het type materialen, de productietechnologie en de garanties die het bedrijf biedt, zijn allemaal indicatoren van de te verwachten levensduur. De levensduur loopt bovendien erg uiteen tussen verschillende typen zonnepanelen, van 15 tot wel 40 jaar. Het is dus ook belangrijk om na te gaan welk type zonnepaneel je wilt hebben.

Garanties op zonnepanelen

Garanties zijn een belangrijke indicatie van het vertrouwen van een fabrikant in zijn producten. Hoe langer de garantieperiode, hoe meer vertrouwen het bedrijf namelijk heeft in de duurzaamheid van de zonnepanelen. Let op de garanties voor productprestaties, vermogensgaranties en dekking tegen defecten. Een fabrikant die uitgebreide garanties biedt, laat zien dat ze achter hun product staan en bereid zijn eventuele problemen aan te pakken.

Bedrijfsimago en Tier klassen

Het bedrijfsimago is een bredere reflectie van de reputatie van het bedrijf in de industrie en bij consumenten. Een bedrijf met een positief imago staat bekend om zijn betrouwbaarheid, innovatie en ethische bedrijfspraktijken. Het Tier klassen systeem helpt in de beoordeling van een bedrijf en haar zonnepanelen. De eisen in dit classificatiesysteem hebben allemaal betrekking op het bedrijf zelf. De eisen gaan over verticale integratie (in hoeverre wordt het productieproces beheerd door het merk), research & development (innovatie), of de productie geautomatiseerd of handmatig is en hoelang het bedrijf al actief in productie is. In het Tier klassensysteem worden drie klassen onderscheiden. Het marktaandeel van Tier-1 zonnepanelen (de beste zonnepanelen) is 2%, Tier-2 zonnepanelen 8% en Tier-3 zonnepanelen 90%.

Het is raadzaam om zonnepanelen te kopen van een gerenommeerd merk. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet alleen hoogwaardige producten ontvangt, maar ook kunt vertrouwen op goede klantenservice en naleving van milieunormen.

zonnepanelen

Top 5 beste merken zonnepanelen

De markt is continu in beweging en het aantal merken op de markt neemt toe. Bedrijven moeten zich in competitieve en steeds sneller innoverende omgeving zien staande te houden.

1. SunPower

SunPower staat al jaren bekend als een pionier op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf biedt hoogwaardige zonnepanelen met een ongeëvenaard rendement. Het meest opvallende product van SunPower is de Maxeon-serie, die gebruikmaakt van monokristallijn silicium voor maximale efficiëntie. Met een rendement van meer dan 22%, behoren de panelen van SunPower tot de meest efficiënte op de markt. Zelfs na 40 jaar leveren de zonnepanelen nog 20,04% rendement op. Het bedrijf zelf heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid. SunPower biedt ook de langste productgarantie in de markt van 40 jaar met een zeer ruime dekking. Dit getuigt van het enorme vertrouwen in de duurzaamheid van hun producten. Zonnepanelen van SunPower behoren tot de Tier-1 zonnepanelen.

2. Panasonic

Panasonic is een bekend merk dat synoniem staat voor kwaliteit. Dat geldt ook voor hun zonnepanelen, die behoren tot de Tier-1 zonnepanelen. De HIT-serie van Panasonic, die gebruikmaakt van heterojunctietechnologie, biedt bijvoorbeeld een uitstekend rendement en presteert goed bij hoge temperaturen. Met een rendement van ongeveer 20%, biedt Panasonic betrouwbare zonnepanelen die lang meegaan. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft verschillende certificeringen ontvangen voor zijn inspanningen op het gebied van milieubescherming.

3. LG Solar

Wereldwijd staat LG bekend om zijn hoogwaardige elektronica en hun zonnepanelen vormen daarop geen uitzondering. LG Solar biedt een breed scala aan zonnepanelen, maar de NeON-serie springt eruit. Deze panelen maken gebruik van een innovatieve celstructuur die zorgt voor een indrukwekkend rendement, zelfs bij weinig licht. Met een rendement van rond de 21% behoren LG-panelen tot de top in de industrie. LG is een gerenommeerd bedrijf met een sterke focus op duurzaamheid. Hun zonnepanelen worden bovendien ondersteund door uitgebreide garanties. De zonnepanelen van LG Solar behoren net als die van SunPower tot de Tier-1 zonnepanelen.

4. JinkoSolar

JinkoSolar is een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld en staat bekend om zijn betaalbare en betrouwbare producten. Het Chinese bedrijf biedt een breed scala aan zonnepanelen, maar de Cheetah-serie springt eruit. Met een rendement van ruim 20% bieden deze panelen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. JinkoSolar heeft zich snel gevestigd als een van de leiders in de industrie en heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Ze bieden ook uitgebreide garanties, wat vertrouwen geeft in de betrouwbaarheid van hun producten.

5. Canadian Solar

Canadian Solar staat bekend om zijn diverse assortiment aan kristallijne zonnepanelen. De HiKu-serie van Canadian Solar biedt een indrukwekkend rendement van rond de 20% en is geschikt voor diverse toepassingen. De N-Type serie zonnepanelen bieden de beste garanties en rendement en zijn bovendien geschikt voor zwel residentieel als commercieel gebruik. Het bedrijf heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft talloze projecten over de hele wereld gerealiseerd. Canadian Solar levert zonnepanelen in meer dan 80 landen. Met uitgebreide garanties en een solide reputatie, behoort Canadian Solar tot de topmerken op het gebied van zonne-energie.

Conclusie beste merken zonnepanelen

Bij het kiezen van het beste zonnepanelenmerk is het essentieel om te kijken naar de specifieke behoeften van jouw situatie. Zoals beschreven, behoren SunPower, LG Solar, Panasonic, JinkoSolar en Canadian Solar tot de beste merken in 2023. Ze hebben elk hun unieke sterke punten. Onthoud dat er nog veel meer andere merken op de markt zijn en dat het altijd loont om een vergelijking te maken. Hou daarbij in je achterhoofd de diverse factoren, zoals rendement, levensduur en bedrijfsimago als belangrijke factoren die je helpen bij het kiezen van het beste zonnepanelenmerk voor jouw behoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws