Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
rendement 10 zonnepanelen plat dak

Voorafgaand aan investeren in een bepaalde zonnepanelen set is het altijd van belang om te berekenen hoeveel vermogen je zonnepaneleninstallatie moet hebben. Wanneer je op moment van schrijven kiest voor zonnepanelen met een zo goed als maximaal vermogen betekent dit dat je kiest voor exemplaren van 400 Wp. Voor veel mensen geldt dat ze in deze situatie voldoende hebben aan een systeem bestaande uit 8 zonnepanelen. Een 8 zonnepanelen set plat dak waarbij gebruik wordt gemaakt van 400 Wp zonnepanelen is dan ook in de praktijk goed voor een totaal vermogen van 3.200 Wp. Ben jij benieuwd om meer te weten te komen over een dergelijke installatie? Dan is verder blijven lezen absoluut zeker de boodschap.

Hoeveel vermogen levert een 8 zonnepanelen set plat dak?

Als je wenst te investeren in een 8 zonnepanelen set plat dak zal je tot de vaststelling komen dat er zeker stil moet worden gestaan bij het totale vermogen waar zo’n installatie over kan beschikken. Het wordt zoals in de inleiding bij relatief kleine installaties sterk aangeraden om te kiezen voor zonnepanelen met een zo optimaal mogelijk vermogen. Op moment van schrijven geldt wat dat betreft dat de keuze voor 400 Wp zonnepanelen de meest voor de hand liggende is.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Wanneer je bovenstaande keuze maakt zal je in totaliteit kunnen rekenen op een globaal vermogen van 3.200 Wp. Maken we gebruik van de gekende verhouding van 1 Wp = 0,88 kWh? Dan betekent dat in de praktijk dat het mogelijk is om met een dergelijke installatie maximaal 2.816 kWh op te wekken. Echter is het zo dat de kans vrij klein is dat je in Nederland een dergelijk rendement zal weten te behalen. Gemiddeld zou het totale rendement in Nederland bij een installatie als deze dan ook zijn gelegen op zo’n 2.752 kWh op jaarbasis.

Met welke investering moet je rekening houden?

De gemiddelde aankoopprijs waar je rekening mee dient te houden bij het realiseren van een 8 zonnepanelen set plat dak is in de praktijk gelegen tussen de 5.750 & 6.800 euro. Dat er sprake is van een dergelijk niet onaanzienlijk, potentieel prijsverschil is het gevolg van verschillende factoren. Wat dit betreft zal je in de praktijk onder meer rekening willen houden met de volgende zaken:

  1. Het type zonnepaneel waar gebruik van wordt gemaakt;
  2. Het vermogen waar de zonnepanelen over beschikken;
  3. Of er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde power optimizer of niet;

De keuze voor het gebruik van monokristallijne zonnepanelen zorgt er in de praktijk voor dat je de kostprijs van je installatie binnen de perken kan houden. Echter staan zogenaamde glas-glas zonnepanelen erom bekend de meest optimale kwaliteit te realiseren.

Maak je gebruik van één van de optimizer zonnepanelen op de markt waarbij er aldus gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde power optimizer? Dan ligt de investeringskost een stukje hoger, maar daar staat tegenover dat het rendement per zonnepaneel kan worden geoptimaliseerd. Heb je geen behoefte aan een dergelijke zonnepaneleninstallatie bestaande uit 8 zonnepanelen, maar heb je voldoende aan een beperkter vermogen? Dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een 6 zonnepanelen set plat dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws