Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
6 zonnepanelen plat dak

Als je met het idee speelt om te gaan investeren in een zonnepanelen set dien je er rekening mee te houden dat er een aantal factoren je keuze zullen beïnvloeden. Dat is niet meer dan logisch. Het spreekt namelijk voor zich dat lang niet iedereen behoefte heeft aan een zeer uitgebreid zonnepanelensysteem. Met name een 6 zonnepanelen set plat dak kan in de praktijk ontzettend interessant zijn in menig aantal situaties. Zou je hier graag meer over te weten willen komen en wil je graag ontdekken hoeveel een dergelijke set nu precies kost? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Welk rendement weet een set met 6 zonnepanelen op te leveren?

Het rendement van een 6 zonnepanelen set plat dak wordt in de praktijk sterk bepaald door het vermogen waar de zonnepanelen over beschikken. Bij een eerder kleine set wordt het doorgaans aangeraden om te kiezen voor zonnepanelen met een zo optimaal mogelijk vermogen. Voor particuliere doeleinden wordt er dan op moment van schrijven vooral gekeken in de richting van exemplaren met een vermogen van 400 Wp. Het maximale piekvermogen bij een systeem bestaande uit 6 zonnepanelen komt daarmee uit op zo’n slordige 2.400 Wp. In Nederland slagen zonnepanelen er doorgaans niet in om dat maximale piekvermogen te behalen als gevolg van de weersomstandigheden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat, dat gemiddelde op moment van schrijven ergens rond de 2064 kWh is gelegen.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Hoeveel kost een 6 zonnepanelen set plat dak?

Wanneer je van plan bent om te investeren in een 6 zonnepanelen set plat dak dien je rekening te houden met een gemiddelde kostprijs gelegen tussen de 4.950 en 5.950 euro. Dat bedrag vertoont een behoorlijk verschil omdat ze wordt beïnvloed door een aantal verschillende factoren. Wat dit betreft kan je denken aan:

  • Van welk type zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt?
  • Is er een zogenaamde power optimizer aanwezig of niet?
  • Van welk type omvormer wordt er gebruik gemaakt?
  • Hoeveel bedraagt het vermogen van de installatie?

Voor monokristallijne zonnepanelen geldt dat ze bijvoorbeeld erg populair zijn, maar in de regel nog net wat minder kwalitatief zijn dan glas-glas zonnepanelen. Voor deze laatste geldt echter wel dat ze in aankoop een flink stuk duurder zijn. Wil je er graag zeker van zijn dat je zonnepanelen een zo optimaal mogelijke opbrengst weten te realiseren? In dat geval zal ook de keuze voor één van de optimizer zonnepanelen op de markt al snel zijn gemaakt.

De oplossing voor daken met een beperkte dakoppervlakte

Lang niet alle daken lenen zich in de praktijk voor het plaatsen van een omvangrijke installatie met zonnepanelen. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn, in tegendeel. Ook een 6 zonnepanelen set plat dak kan namelijk perfect tegemoetkomen aan de behoefte waarover je als woningeigenaar beschikt. Bovendien bedraagt de gemiddelde terugverdientijd van een dergelijke installatie (afhankelijk van de omstandigheden uiteraard) zo’n 7 jaar. Gelet op de levensduur waar zonnepanelen tegenwoordig gemiddeld over beschikken betekent dit dat je zomaar kan rekenen op een mooie 18 extra jaar aan gratis elektriciteit. Als dat niet mooi meegenomen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws