Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 2000 kWh?

Voor het opwekken van 2000 kilowattuur (kWh), heb je 8 zonnepanelen nodig. Let op: dit is wel een schatting. Hoeveel kWh er opgewekt wordt, verschilt per situatie.

Lees verder >

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan mogelijke schaduw die op de panelen valt, of de hoek waarop de panelen liggen. In bepaalde gevallen is het zo dat 8 zonnepanelen minder dan 2000 kWh opwekken, terwijl 8 panelen in theorie (onder de juiste omstandigheden) wel genoeg is.

Stap 1 van 2

1 zonnepaneel levert ongeveer tussen de 300 en 370 WattPiek op.
Hidden
Bij deze berekening word er vanuit gegaan dat 85% van het zonnepaneel de capaciteit effectief word omgezet in energie

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor 2000 kWh

De berekening voor het aantal panelen dat je nodig hebt om 2000 kWh op te wekken, komt uit op 8 panelen. Hoe zijn we daaraan gekomen? Dat doen we met de volgende formule:

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Een toelichting bij deze formule:

Een zonnepaneel wekt jaarlijks gemiddeld 360 Wattpiek op. Rekenen we dit om naar kWh, dan is dat 285 kWh per jaar. De rekensom is dan simpel: 2000 delen door 285. Het antwoord is afgerond: 8 panelen.

Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Wil je vrijblijvende offertes voor 7 of 8 zonnepanelen ontvangen?

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je eerlijk en onafhankelijk advies. Ook kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

8 zonnepanelen: past dat wel op mijn dak?

Wanneer je zelfvoorzienend wil zijn, dan kun je ervoor zorgen dat zonnepanelen jouw gehele energieverbruik dekken? Je moet dan ook wel weten of die 8 panelen wel op jouw dak passen.

Hoe kom je daar achter? Je kunt natuurlijk zelf uitrekenen aan de hand van de afmeting van je dak en de zonnepanelen. Maar ook kun je een expert langs laten komen om de situatie te bekijken. De expert rekent dan uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Offerte aanvragen voor 8 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

Lees ook:

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat kost een zonnepaneel?

Omdat zonnepanelen de laatste jaren erg populair zijn geworden en meer en meer mensen zonnepanelen op hun dak installeren is de prijs van zonnepanelen erg gedaald. In Nederland betaal je nu gemiddeld 4700 euro voor 10 zonnepanelen die 2500 wattpiek kunnen genereren. Deze prijs is inclusief de installatie en de omvormer.

Meer lezen: zonnepanelen prijs

Om aan de volledige energiebehoefte van een normaal gezin te voldoen ga je in totaal zo’n 4000 wattpiek moeten genereren. Dit wil zeggen dat je in totaal zo’n 16 zonnepanelen zal nodig hebben. Dit kost gemiddeld 7600 euro inclusief installatie en omvormer.

Het is natuurlijk zo dat niet alle zonnepanelen hetzelfde zijn en dat bepaalde installateurs beter zijn dan andere. Daarom is het erg belangrijk om even onderzoek te doen naar de beste installateurs in de regio. Het zou natuurlijk zonde zijn om voor een goedkope leverancier te gaan en dan binnen enkele jaren bijvoorbeeld met een kapotte omvormer te zitten.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn drie soorten zonnepanelen: monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen (ook bekend als multikristallijn zonnepanelen) en dunne film zonnepanelen. Onlangs is ook het indak zonnepaneel (zonnepanelen ‘in’ het dak in plaats van erop, in plaats van dakpannen) op de markt gekomen.

Wat is ZonnepanelenWijzer.com?
ZonnepanelenWijzer.com is een onafhankelijk informatieplatform over zonnepanelen. De website is in 2021 opgericht en heeft als doel om, als expert op het gebied van zonnepanelen, lezers betrouwbare informatie te leveren over zonnepanelen. Vooral in de groene toekomst waar we (hopelijk) naartoe bewegen en de populariteit van zonnepanelen jaar op jaar stijgt, is het van belang om genoeg betrouwbare, onafhankelijke en eerlijke informatiepunten over zonnepanelen te hebben.