Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan mogelijke schaduw die op de panelen valt, of de hoek waarop de panelen liggen. In bepaalde gevallen is het zo dat 8 zonnepanelen minder dan 2000 kWh opwekken, terwijl 8 panelen in theorie (onder de juiste omstandigheden) wel genoeg is.

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor 2000 kWh

De berekening voor het aantal panelen dat je nodig hebt om 2000 kWh op te wekken, komt uit op 8 panelen. Hoe zijn we daaraan gekomen? Dat doen we met de volgende formule:

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Een toelichting bij deze formule:

Een zonnepaneel wekt jaarlijks gemiddeld 360 Wattpiek op. Rekenen we dit om naar kWh, dan is dat 285 kWh per jaar. De rekensom is dan simpel: 2000 delen door 285. Het antwoord is afgerond: 8 panelen.

Wil je vrijblijvende offertes voor 7 of 8 zonnepanelen ontvangen?

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je eerlijk en onafhankelijk advies. Ook kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

8 zonnepanelen: past dat wel op mijn dak?

Wanneer je zelfvoorzienend wil zijn, dan kun je ervoor zorgen dat zonnepanelen jouw gehele energieverbruik dekken? Je moet dan ook wel weten of die 8 panelen wel op jouw dak passen.

Hoe kom je daar achter? Je kunt natuurlijk zelf uitrekenen aan de hand van de afmeting van je dak en de zonnepanelen. Maar ook kun je een expert langs laten komen om de situatie te bekijken. De expert rekent dan uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Offerte aanvragen voor 8 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws