Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kan afhankelijk zijn van zaken als schaduw en de hoek waarop je zonnepanelen liggen. Zo kan het in sommige situaties zo zijn dat 9 zonnepanelen minder dan 2400 kWh opwekken.

Hoeveel zonnepanelen voor 2400 kWh: de berekening

Hoe zijn we hierboven aan die 9 panelen gekomen? De berekening om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is redelijk eenvoudig.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Toelichting bij formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt.

Gratis offertes voor 9 zonnepanelen?

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Hoe weet ik of 9 zonnepanelen op mijn dak passen?

Wil je graag zelfvoorzienend zijn en de zonnepanelen het gehele verbruik laten dekken? Dan is het natuurlijk de vraag of dat aantal zonnepanelen wel op je dak past. Je kunt een adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Let hierbij wel op de afmetingen, want het kan zijn dat door de afmetingen van de panelen de volledige oppervlakte niet optimaal benut kan worden.

Offerte aanvragen voor 9 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws