Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Let op: in sommige situaties dat 11 zonnepanelen niet genoeg is om 3000 kWh op te wekken.

Het antwoord op de vraag hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is namelijk afhankelijk zijn van zaken als schaduw en de hoek waarop je zonnepanelen geplaatst zijn.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Hoeveel zonnepanelen nodig voor 3000 kWh?

Met de volgende formule reken je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt:

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Met deze berekening zijn we ook op het antwoord van 11 panelen voor 3000 kWh gekomen. Namelijk:

Een zonnepaneel wekt gemiddeld per jaar 360 Wattpiek op. Dat is ongeveer 285 kWh. 285 is dan het getal dat je moet gebruiken in de formule; je kijkt hoe vaak 285 in het aantal kWh past. Dan krijg je: 3000 / 285 = het benodigd aantal panelen. Het antwoord is dan 10,5 panelen; afgerond 11.

Wil jij ook gratis offertes ontvangen voor 11 zonnepanelen?

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Hoe weet ik of 11 zonnepanelen op mijn dak passen?

Er zijn twee manieren om erachter te komen of het benodigd aantal zonnepanelen op jouw dak – of andere plek waar ze komen te liggen – past.

Manier 1: je laat een adviseur langskomen om de situatie te bekijken en uit te laten rekenen hoeveel zonnepanelen er op het dak passen.

Manier 2: je maakt zelf een berekening door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van de plek waar de panelen komen te staan. Let goed op de afmetingen. Het kan zomaar zijn dat door de afmetingen van de panelen de volledige oppervlakte niet optimaal benut kan worden.

Een offerte aanvragen voor 11 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws