Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is relatief eenvoudig, maar de uiteindelijke situatie is wel afhankelijk zijn van zaken als de hellingshoek en oriëntatie van de zonnepanelen en schaduw. Soms is het zo dat dat 13 zonnepanelen niet genoeg zijn om 3500 kWh op te wekken, terwijl het in theorie wel zou kunnen.

Zo reken je uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor 3500 kWh

Hoe zijn we hierboven aan die 13 panelen gekomen? De berekening gaat als volgt:

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Toelichting bij formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt.

Ontvang meteen meerdere offertes voor 13 zonnepanelen

Kom snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen adviseurs uit jouw regio. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past. Liever toch geen zonnepanelen? Geen probleem: het is geheel vrijblijvend!

Passen 13 zonnepanelen op mijn dak?

Voordat je deze vraagt kunt beantwoorden, moet je de afmetingen van de zonnepanelen weten. Dit kun je vaak vinden op de website van het bedrijf waar je de panelen koopt. Een belletje en het navragen is ook voldoende om hier achter te komen.

Wanneer je vervolgens ook de afmetingen van je dak (of andere plek waar de panelen komen te liggen) weet, kun je eenvoudig uitrekenen of het allemaal past.

Ook is het natuurlijk mogelijk om een adviseur langs te laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Gratis offerte voor 13 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws