Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 4500 kWh?

Voor het uitrekenen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is er een eenvoudige formule.

Lees verder >

Home » Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 4500 kWh?

Voor 4500 kWh heb je in theorie 16 zonnepanelen nodig. In de praktijk kan dat ook meer zijn. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is namelijk ook afhankelijk van bijzaken. Denk hierbij aan of er schaduw op de panelen valt, en de hoek waarop de zonnepanelen liggen.

Aantal zonnepanelen voor 4500 kWh: de formule

Hoe weten we dat je voor 4500 kWh ongeveer 16 panelen nodig hebt? De berekening om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is redelijk eenvoudig.

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Toelichting bij formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt. In dit geval is het dus 4500 / 285 = afgerond 16 panelen.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Gratis offertes voor 16 zonnepanelen in je mailbox

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Hoe weet ik of 16 zonnepanelen op mijn dak passen?

Wil je graag zelfvoorzienend zijn en de zonnepanelen het gehele verbruik laten dekken? Dan is het natuurlijk de vraag of dat aantal zonnepanelen wel op je dak past. Je kunt een adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Let hierbij wel op de afmetingen, want het kan zijn dat door de afmetingen van de panelen de volledige oppervlakte niet optimaal benut kan worden.

Offerte aanvragen voor 16 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Lees ook: