Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5000 kWh?

Voor het uitrekenen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is er een eenvoudige formule.

Lees verder >

Home » Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om 5000 kWh op te wekken? In theorie zouden 18 panelen genoeg moeten zijn.

Maar het is ook afhankelijk van zaken als schaduw en de (hellings)hoek en oriëntatie waarop je zonnepanelen liggen.

Zo kan het in sommige situaties zo zijn dat 18 zonnepanelen minder dan 5000 kWh opwekken, en je dus meer panelen nodig hebt.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Aantal benodigde zonnepanelen voor 5000 kWh

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Met deze formule reken je uit hoeveel panelen je nodig hebt. Op die manier zijn we ook op het antwoord van ’18’ zonnepanelen gekomen voor de vraag hoeveel panelen je nodig hebt om 5000 kWh op te wekken.

Een toelichting bij de bovenstaande formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op, wat gemiddeld 285 kWh per jaar is. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt: 5000 / 285 = 17,54 = 18 zonnepanelen.

Vrijblijvend offertes van 3 aanbieders, voor 18 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com brengt je gratis en vrijblijvend in contact met tot wel 3 zonnepanelen-aanbieders. Dit is snel, eenvoudig en vrijblijvend. Zo ben je verzekerd van deskundig advies zonder dat je ergens aan vast zit.

18 zonnepanelen: passen die wel op mijn dak?

Wil je graag zelfvoorzienend zijn en de zonnepanelen het gehele verbruik laten dekken, en zijn 18 zonnepanelen daarvoor genoeg? Dan is het natuurlijk de vraag of 18 zonnepanelen wel op je dak passen. Je kunt een adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Let hierbij wel op de afmetingen, want het kan zijn dat door de afmetingen van de panelen de volledige oppervlakte niet optimaal benut kan worden.

Offerte aanvragen voor 18 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Lees ook: