Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 8000 kWh?

Voor het uitrekenen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is er een eenvoudige formule.

Lees verder >

Home » Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 8000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is ook afhankelijk van zaken als schaduw en de oriëntatie en hellingshoek waarop je zonnepanelen liggen.

Zo kan het in sommige situaties zo zijn dat je meer dan 29 zonnepanelen nodig hebt om 8000 kWh op te wekken.

Hoeveel zonnepanelen voor 8000 kWh: de berekening

Hoe zijn we hierboven aan die 29 panelen gekomen? De berekening om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is redelijk eenvoudig.

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Toelichting bij formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Gratis offertes voor 29 zonnepanelen?

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met meerdere zonnepanelen bedrijven bij jou in de buurt. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Hoe weet ik of 29 zonnepanelen op mijn dak passen?

Om deze vraag te beantwoorden (passen 29 zonnepanelen op mijn dak?), kun je natuurlijk zelf een schatting maken. Je doet dit door de oppervlakte van het dak te delen door de oppervlakte van de 29 zonnepanelen dit om 8000 kWh op te wekken.

Een andere mogelijk is om een zonnepanelen-adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. De adviseur rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Offerte aanvragen voor 29 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Lees ook: