Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
rendement 10 zonnepanelen plat dak

De sterk toegenomen energiekosten heeft er in de voorbije jaren voor gezorgd dat steeds meer mensen ervoor hebben gekozen om te investeren in zonnepanelen. Voor een 10 zonnepanelen set plat dak geldt dat ze ruim voldoende kan zijn in de praktijk om tegemoet te komen aan de energienoden van menig aantal huishoudens. Op deze manier wordt het mogelijk om (zo goed als) volledig in je eigen energiebehoefte te voorzien. Overweeg jij ook het aankopen van een dergelijke zonnepanelen set, maar wil je er graag eerst meer over te weten komen? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Wat kan een 10 zonnepanelen set plat dak je opleveren?

In het geval van een 10 zonnepanelen set plat dak kan er in het meest optimale geval gebruik worden gemaakt van 400 Wp exemplaren. Dat is althans op moment van schrijven het geval. Kies je voor een dergelijke installatie bestaande uit in totaal 10 panelen? Dan betekent dit concreet dat je kan rekenen op een totaalvermogen van zo’n slordige 4.000 Wp. Wanneer je dit gaat omrekenen komt dit neer op zo’n 3.520 kWh. Voor de situatie in Nederland geldt dat ze er helaas voor zorgt dat een dergelijk vermogen eigenlijk niet te realiseren valt. Verschillende factoren zijn daarvoor verantwoordelijk. Het gaat hierbij niet in het minst om het klimaat waar ons land over beschikt.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Verschillende onderzoeken die in Nederland zijn gebeurd naar de opbrengst van een 10 zonnepanelen set plat dak zoals hierboven omschreven hebben aan het licht gebracht dat de gemiddelde opbrengst is gelegen rond de 3.440 kWh op jaarbasis. Bij het bepalen van dit gemiddelde werd rekening gehouden met verschillende dak oriëntaties.

Met welke investering dien je rekening te houden?

Wil jij ook graag investeren in een 10 zonnepanelen set plat dak? In dat geval spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met een bepaalde kostprijs. Dat spreekt voor zich. Wat deze prijs betreft kan je rekening houden met een bedrag op moment van schrijven variërend van 6.800 tot 7.800 euro. Voor alle duidelijkheid geldt voor deze kostprijs dat niet alleen de zonnepanelen er bij inbegrepen zijn, maar dat eveneens geldt voor de omvormer. Ook de installatiekosten zijn inbegrepen.

Hou er rekening mee dat de kostprijs van een dergelijke zonnepanelen set bestaande uit 10 zonnepanelen sterk wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het gaat hierbij niet alleen om het type zonnepaneel waar gebruik van wordt gemaakt. Wat bovendien ook te denken van het type omvormer waarvan sprake is of het al dan niet aanwezig zijn van een power optimizer? Dit zijn stuk voor stuk relevante factoren waar je beslist aandacht aan zal willen besteden.

Gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar

Realiseer je een 10 zonnepanelen set plat dak? In dat geval kan je bij een installatie zoals hierboven omschreven rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Gelet op de levensduur van zonnepanelen tegenwoordig van toch al snel 25 jaar zorgt dit ervoor dat je na afbetaling van je installatie zomaar even nog 19 jaar kan genieten van gratis stroom. Dit maakt duidelijk dat een dergelijke zonnepanelen set een prima investering voor de toekomst kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws