Zonnepanelen laten plaatsen

Met het laten plaatsen van zonnepanelen, bespaar je gemiddeld €770 per jaar. Hiermee verdien je de panelen ongeveer binnen 5 tot 7 jaar terug. Daarna geniet je van gratis stroom!

Lees verder >

Denk je na over het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand door zonnepanelen te laten plaatsen? Goed bezig! Door zelf stroom op te wekken, bespaar je flink op je energierekening.

Geniet +- 18 jaar van gratis stroom door zonnepanelen te laten plaatsen

Zonnepanelen laten installeren? Goed idee, want dat is een duurzame investering. Door eenmalig te investeren in de panelen, investeer je meteen voor een besparing voor op de lange termijn.

Direct na het plaatsen van de zonnepanelen zul je al merken dat je energiekosten dalen. Dit gebeurt maand op maand, en na 5 tot 7 jaar heb je de kosten van het laten plaatsen van de zonnepanelen vaak al terugverdient.

Kijken we naar de levensduur van de panelen (25 jaar), dan betekent het dat je dus zo’n 18 jaar kunt genieten van gratis stroom. Wie wil dat nou niet?

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

Waarom zou je zonnepanelen laten plaatsen?

Door zonnepanelen te laten plaatsen, ben je goed bezig voor het milieu én je portemonnee. De belangrijkste redenen om voor zonnepanelen te kiezen zijn:

  • Je bent lekker duurzaam bezig
  • Je bespaart op de energiekosten
  • Je verhoogt de waarde van je woning

Reden 1: Je bent lekker duurzaam bezig

Wil je bijdragen aan een beter milieu en wil je duurzaam bezig zijn? Plaats dan zonnepanelen. Aangezien de zon de duurzaamste energiebron is die we hebben én zonnepanelen jouw CO2-uitstoot verlagen, is het laten plaatsen van zonnepanelen een goede manier om duurzaam bezig te zijn.

Reden 2: Je bespaart op de energiekosten

Met zonnepanelen wek je eigen energie op en heb je minder energie nodig van je energieleverancier. Hierdoor betaal je jouw energieleverancier minder. Het financiële plaatje is dus een belangrijk onderdeel van je overweging om zonnepanelen te laten plaatsen.

Reden 3: Je verhoogt de waarde van je woning met zonnepanelen

Een huis met lage maandlasten (en daar zorgen je zonnepanelen dus voor!) maken je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Dit zorgt ervoor dat je woningwaarde stijgt.

Ook dragen zonnepanelen op je dak bij aan het energielabel van je woning. Dit zorgt ook voor een waardestijging van je huis.

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat kost een zonnepaneel?

Omdat zonnepanelen de laatste jaren erg populair zijn geworden en meer en meer mensen zonnepanelen op hun dak installeren is de prijs van zonnepanelen erg gedaald. In Nederland betaal je nu gemiddeld 4700 euro voor 10 zonnepanelen die 2500 wattpiek kunnen genereren. Deze prijs is inclusief de installatie en de omvormer.

Meer lezen: zonnepanelen prijs

Om aan de volledige energiebehoefte van een normaal gezin te voldoen ga je in totaal zo’n 4000 wattpiek moeten genereren. Dit wil zeggen dat je in totaal zo’n 16 zonnepanelen zal nodig hebben. Dit kost gemiddeld 7600 euro inclusief installatie en omvormer.

Het is natuurlijk zo dat niet alle zonnepanelen hetzelfde zijn en dat bepaalde installateurs beter zijn dan andere. Daarom is het erg belangrijk om even onderzoek te doen naar de beste installateurs in de regio. Het zou natuurlijk zonde zijn om voor een goedkope leverancier te gaan en dan binnen enkele jaren bijvoorbeeld met een kapotte omvormer te zitten.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn drie soorten zonnepanelen: monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen (ook bekend als multikristallijn zonnepanelen) en dunne film zonnepanelen. Onlangs is ook het indak zonnepaneel (zonnepanelen ‘in’ het dak in plaats van erop, in plaats van dakpannen) op de markt gekomen.

Wat is ZonnepanelenWijzer.com?
ZonnepanelenWijzer.com is een onafhankelijk informatieplatform over zonnepanelen. De website is in 2021 opgericht en heeft als doel om, als expert op het gebied van zonnepanelen, lezers betrouwbare informatie te leveren over zonnepanelen. Vooral in de groene toekomst waar we (hopelijk) naartoe bewegen en de populariteit van zonnepanelen jaar op jaar stijgt, is het van belang om genoeg betrouwbare, onafhankelijke en eerlijke informatiepunten over zonnepanelen te hebben.