Longi Solar beweert state-of-the-art zonnepanelen te produceren die voldoen de hedendaagse normen op vlak van duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zijn Longi zonnepanelen zijn geld ook waard? Onderstaande recensie geeft je unieke inzichten rond het zonnepanelen merk en zijn producten. 

Algemene info

Longi is een Chinese fabrikant van zonnepanelen en heeft zich ontwikkeld tot één van de grootste zonnepanelen bedrijven van de wereld. Al meer dan 20 jaar zijn ze gespecialiseerd en ontwikkelen ze hoogwaardige zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. 

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

Ze staan bekend om hun monokristallijne zonnepanelen. Het zijn volgens verschillende gegevens en studies de meest rendementsvolle ter wereld. Daarnaast bieden ze nog heel wat andere soorten panelen aan, waardoor iedere klant wel een geschikte oplossing naar wens vindt. 

Hun populairste modellen zijn de LONGI LR6-60HPH-330M, LONGI LR6-72PH-375M en LONGI LR6-72PH-375M.

Algemene kenmerken

Land van herkomstChina
Oprichtingsjaar2000
Aantal werknemersMee dan 20.000 wereldwijd
Verkrijgbaar in NederlandUiteraard. Er is geen land waar je nergens een zonnepanelen set van dit merk terug kan vinden. In de Nederlandse markt hebben ze een best stevige positie. 

Zonnepanelen score

CriteriaScoreUitleg
Kwaliteit9,5/10Kwaliteit is hun primaire focus. Dat betaalt zich altijd, en zeker bij bedrijven die in zonnepanelen doen. Ze hebben een perfect uitgewerkte technologie om de efficiëntste monokristallijne zonnepanelen te maken, wat ze erg rendementsvol maakt. Daarnaast zijn ze PID-bestendig. 
Prijs-kwaliteit8/10Het zijn niet de goedkoopste zonnepanelen die je op de huidige markt gaat terugvinden, maar je zal ook niet achterovervallen van de prijs. Ze produceren verschillende soorten met elks hun eigen specifieke prijs. Over de effectieve prijzen lees je hieronder meer.
Garantie9/10Longi panelen zijn ontworpen om lang te blijven. They’re here to stay, en dat blijkt uit hun garanties die ze verlenen. Met een productgarantie van 12 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar ben je even zoet. Je slaapt een hele tijd op beide oren met deze zonnepanelen. 
Service8/10Deze wereldspeler kan natuurlijk niet met een gebrekkige service achterblijven. Over het algemeen is de service van Longi naar behoren. 
Betrouwbaarheid8/10Met constant onderzoek om hun panelen te ontwikkelen en hun productie uitgebreid te testen, garanderen ze een optimale werking van hun producten. Uiteraard gebeurt er af en toe wel eens iets, maar over het algemeen hebben de klanten niet te klagen. 
Levensduur7/10Volgens de garantie halen de zonnepanelen wel 25 jaar voldoende vermogen. Dat is ruim voldoende om je investering terug te verdienen. Ze zijn PID-bestendig, wat de levensduur nog verlengt.
Duurzaamheid8,5/10Naast productkwaliteit is duurzaamheid de tweede pijler van het bedrijf. Dit merk je aan verschillende zaken. Ze gebruiken milieuvriendelijke materialen en technologieën en hebben zich toegelegd op het verminderen van hun CO2-uitstoot, zowel in de fabriek als daarbuiten.
Tier 1-merk?JaLongi is een erkend Tier 1-merk, wat betekent dat ze financieel stabiel zijn en aanzienlijke investeringen doen in onderzoek en ontwikkeling.
Altman Z-scoreHoogLONGi heeft een positieve Altman Z-score, wat duidt op een gezonde financiële positie en een laag risico op faillissement. Logisch ook, aangezien het één van de grootste merken ter wereld is.
DNV GL top performer?JaLongi zonnepanelen worden erkend als top performer door DNV GL, wat betekent dat hun panelen hoge scores behalen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en prestaties.
Conclusie9/10Hun groot marktaandeel is niet zomaar komen aanwaaien. Ze hebben een perfecte balans gevonden tussen prijs, kwaliteit, duurzaamheid en prestaties. Dat betaalt zich uit voor zowel consument als producent. 

Waarom deze zonnepanelen kopen? Voordelen zonnepanelen

Er valt heel wat te zeggen voor dit zonnepanelen merk. Enkele voordelen zijn hierboven al benoemd, hieronder worden nog enkele unieke voordelen uitgelicht:

  • Hun garanties zijn niet toevallig gegeven. Ze scheuren er hun broek niet aan, dat betekent dat hun zonnepanelen ook daadwerkelijk zo lang meegaan. 
  • Panelen van Longi halen een optimaal rendement. Ze behalen tot wel 24% rendement, wat uitzonderlijk. Zonnepanelen met dit rendementsniveau vind je niet vaak terug. 
  • Het zijn mooie panelen op je dak. Hun all-black look doet de zonnepanelen er modern, hoogwaardig en stijlvol uitzien. 
  • De zonnepanelen verliezen niet veel rendement. In de eerste jaren gaat er wel wat van hun piekvermogen af, maar daarna degradeert het percentage heel wat minder fel. 
  • Ze bieden een goede bescherming en zijn uitgebreid getest. Zo zijn ze ook bestendig tegen slechte weersinvloeden.

Prijsvergelijking

Longi zonnepanelen zijn erg kwaliteitsvol, toch zitten ze niet in het premium segment op vlak van prijs. Zeker wanneer we dit vergelijken met zonnepanelen met een gelijkaardig piekrendement, kan Longi een erg competitieve prijs aanbieden.

Hoeveel kosten deze zonnepanelen? Prijs Longi zonnepanelen

In onderstaande tabel vind je de exacte prijzen van enkele modellen terug per paneel. Uiteraard is dit exclusief arbeidskosten, btw en reiskosten.

Welk type Longi zonnepanelenPrijs per paneel
Longi Solar 370144 euro
Longi Solar 375128 euro
Longi Solar 365136 euro
Longi Solar 360 mono all black135 euro
Longi solar 455 mono159 euro

Conclusie

Voor wie betaalbare, doch rendementsvolle en betrouwbare zonnepanelen zoekt, is Longi zeker een te overwegen optie. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en presteren consistent. 

De grootorde van de leverancier is een extra voordeel. 

0 0 votes
Rating van dit artikel
Subscribe
Notify of
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.

Bekijk hier de beste zonnepanelen installateurs:

triplesol

Triplesol

Overzicht: TripleSol is een dynamisch energiebedrijf dat zich richt op het leveren van geïntegreerde zonne-energieoplossingen. Het bedrijf biedt een breed

(Fixed)
images-1

Megasolar

Overzicht: MegaSolar is een toonaangevend energiebedrijf dat gespecialiseerd is in grootschalige zonne-energieprojecten. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen, bouwen

(Fixed)
0x0

Atlas Power

Overzicht: Atlas Power is een innovatief energiebedrijf dat zich richt op het leveren van betrouwbare en duurzame energieoplossingen. Met een

(Fixed)

0
Wat denk jij? Laat een comment achterx