zonnepanelen besparing

Zonnepanelen besparing

Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen besparing

Geld besparen met zonnepanelen

Wanneer je geld investeert in zonnepanelen, doe je een duurzame investering. Met zonnepanelen wordt schone energie opgewekt. Deze schone energie van de zon is energie die nooit opraakt.

Eigenlijk brengen zonnepanelen alleen maar voordelen met zich mee. Jij bespaart namelijk flink op je energierekening wanneer je een investering doet in zonnepanelen.

Hoeveel kan ik besparen wanneer ik zonnepanelen aanschaf?

Het precieze bedrag dat jij kan besparen is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld bespaar je al snel € 762,- per jaar op je energierekening wanneer je 10 zonnepanelen aanschaft.

De kwaliteit van de zonnepanelen die je aanschaft heeft natuurlijk impact op de hoogte van jouw besparing.

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

Na hoeveel tijd heb ik mijn zonnepanelen terugverdient?

Wanneer je een systeem koopt van bijvoorbeeld 1.000 Wattpiek (Wp), levert deze per jaar ongeveer 850 kWh (85% van het totaal aantal Wp).

Wanneer je dit getal vermenigvuldigd met de prijs van 1 kWh van de energieleverancier, reken je gemakkelijk jouw jaarlijks bespaarde kosten en terugverdientijd uit.

Betaal je bij de leverancier bijvoorbeeld 20 cent per kWh? Dan leveren jouw zonnepanelen je jaarlijks 850 x €0,20 = € 170,- per jaar op.

Stel dat je voor het bovengenoemde systeem van 1.000 Wp inclusief montage € 1.300,- betaald hebt. Dan heb je binnen 7,5 jaar je investering terugverdiend.

Na deze jaren geniet je nog ruim 20 jaar van gratis elektriciteit van jouw zonnepanelen: een prachtig rendement.

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Om dit verbruik te dekken heb je ongeveer 4.000 Wp aan zonnepanelen nodig. Om een huishouden een jaar van energie te voorzien zou je dus 4 keer het aantal panelen nodig hebben dat in bovenstaand rekenvoorbeeld wordt gebruikt. Over de panelen is de terugverdientijd hetzelfde als in het voorbeeld.

Geen eigen zonnepanelen, maar toch besparen op je energierekening?

Als je elk jaar van energieleverancier wisselt profiteer je elk jaar van de beste welkomstkortingen. Tegenwoordig is er veel keuze en stap je gemakkelijk over tussen energieleveranciers die enkel groene (zonne)-energie aanbieden!

Het laatste nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.