Wegwijs in zonnepanelen land
Wijzer worden in de prijzen?
zonnepanelen pakket op dak

Met een zonnepanelen pakket koop je alles wat je nodig hebt in één keer. Dit bespaart je tijd en vaak ook geld. Doorgaans zitten er in een zonnepanelen set, naast de zonnepanelen, ook een omvormer, bevestigingsmateriaal, bekabeling en connectors.

Nu is het alleen de vraag: waar moet je zijn voor een zonnepanelen set met de beste prijs-kwaliteit verhouding?

Bereken de prijs

→ Wijzer worden in de prijzen? Gebruik de zonnepanelen calculator en bereken wat de kosten voor jou zullen zijn.

We hebben met de hand meerdere aanbieders bekeken en de beste opties hieronder op een rij gezet. Zo vind je advies voor pakketten voor platte daken, 6 panelen, 8 panelen en 14 panelen.

Zonnepanelen compleet pakket voor plat dak

Om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak, heb je iets ander materiaal nodig dan voor schuine daken. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale doe-het-zelf zonnepanelen pakketten voor platte daken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij een van de volgende aanbieders:

Heb je een plat dak? Dan hoef je niet bang te zijn dat dit minder rendeert dan een schuin dak. Het voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat je ze onder precies de goede hellingshoek kunt plaatsen. Binnen een plat dak zonnepanelen set plat zit dan ook alles wat je hiervoor nodig hebt.

Zonnepanelen pakket 6 panelen

Een pakket voor 6 zonnepanelen: dat is relatief gezien een klein pakket. Wel zijn er genoeg aanbieders die een set voor 6 panelen aanbieden. Dit kan bij een bekende naam als Vattenfall, of bijvoorbeeld bij Stroom Van De Zon of een webshop als bol.com.

Zes panelen wekken gemiddeld 1800 kWh op per jaar. Dit dekt ongeveer het halve verbruik van een gezin met één kind.

Zonnepanelen pakket 8 panelen

Een zonnepanelen set van 8 panelen wekt zo’n 2500 kWh per jaar op. Dat is ongeveer 75% van wat een gemiddeld huishouden in Nederland jaarlijks verbruikt. Met 8 zonnepanelen bespaar je dus aanzienlijk op je energiekosten.

De prijs van een 8 zonnepanelen pakket zit al gauw tussen de €3500 en €4000 (bovengemiddelde kwaliteit). Neem bijvoorbeeld een kijkje bij:

Zonnepanelen pakket 14 panelen

14 zonnepanelen samen hebben een maximaal vermogen van zo’n 4100 Wattpiek (WP), wat je een verwacht vermogen van +- 3700 kWh geeft. Omgerekend geeft dit je een besparing van zo’n €730 per jaar. Hiermee heb je de kosten van je zonnepanelen tussen 7 en 10 jaar volledig terugverdiend.

Een 14 zonnepanelen pakket is op meerdere plekken verkrijgbaar. Er zijn namelijk relatief veel situaties waarbij er een pakket van 14 panelen wordt gezocht. Bekende en betrouwbare verkooppunten zijn bijvoorbeeld:

Zonnepanelen set kopen

Het kopen van zonnepanelen kun je zelf doen, maar het wordt je een stuk gemakkelijker gemaakt wanneer je een complete set koopt. Deze sets zijn samengesteld door ervaren verkopers en experts die jarenlang ervaringen hebben in het vak. Zo weet je zeker dat je alles wat je nodig hebt, ontvangt in de set.

In de meeste webshops kies je eenvoudig het complete doe het zelf pakket zonnepanelen dat je wilt hebben. Je kunt vaak ook kiezen uit verschillende zonnepanelen soorten en het type omvormer.

Wie biedt zonnepanelen sets aan?

ZonnepanelenWijzer.com heeft een overzicht gemaakt van betrouwbare verkopers van zonnepanelen pakketten. Surf eens rond op de volgende websites en laat jezelf overtuigen van de expertise van deze verkooppunten.

Ben je in jouw zoektocht naar zonnepanelen nog in de oriënterende fase en wil je een specifieker aanbod ontvangen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur tot wel 3 maatwerk offertes aan:

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Voordat je een zonnepanelen pakket aanschaft, is het natuurlijk goed om te weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Beantwoord voor jezelf bijvoorbeeld eerst de volgende vragen:

  • Wat is je jaarlijkse energieverbruik?
  • Hoeveel % van je energieverbruik wil je dekken met zonnepanelen?
  • Hoeveel zonnepanelen passen er op je dak?
  • Wat is je budget? (Lees ook: zonnepanelenfinanciering)

Vervolgens kun je een inschatting maken welk aantal zonnepanelen je nodig hebt.

Onze specialisten denken graag met je mee. Via het contactformulier of info@zonnepanelenwijzer.com kun je contact met ons opnemen. Liever meteen een concreter antwoord? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en we brengen je in contact met tot 3 aanbieders van zonnepanelen.

Is het slim om de goedkoopste zonnepanelen set te kopen?

In je zoektocht naar een zonnepanelen set, raden we af om alleen naar de prijs te kijken. Heb je een relatief goedkoop pakket gevonden? Dan is de kans groot dat niet alleen de prijs van de zonnepanelen lager is, maar ook dat het vermogen, het rendement, de opbrengst en de levensduur van zonnepanelen lager is dan van duurdere zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws