Zonnepanelen pakket

Waar vind je zonnepanelen pakketten met de beste prijs-kwaliteit verhouding?

Lees verder >

Met een zonnepanelen pakket koop je alles wat je nodig hebt in één keer. Dit bespaart je tijd en vaak ook geld. Doorgaans zitten er in een zonnepanelen set, naast de zonnepanelen, ook een omvormer, bevestigingsmateriaal, bekabeling en connectors.

Nu is het alleen de vraag: waar moet je zijn voor een zonnepanelen set met de beste prijs-kwaliteit verhouding?

We hebben met de hand meerdere aanbieders bekeken en de beste opties hieronder op een rij gezet. Zo vind je advies voor pakketten voor platte daken, 6 panelen, 8 panelen en 14 panelen.

Zonnepanelen compleet pakket voor plat dak

Om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak, heb je iets ander materiaal nodig dan voor schuine daken. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale doe-het-zelf zonnepanelen pakketten voor platte daken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij een van de volgende aanbieders:

Heb je een plat dak? Dan hoef je niet bang te zijn dat dit minder rendeert dan een schuin dak. Het voordeel van zonnepanelen op een plat dak is dat je ze onder precies de goede hellingshoek kunt plaatsen. Binnen een plat dak zonnepanelen set plat zit dan ook alles wat je hiervoor nodig hebt.

Berekenen van terugverdientijd

Stap 1 van 2

Tussen de 7500 en 8700 euro is de gemiddelde prijs voor 12 zonnepalen inclusief installatie en omvormer.
Wat is uw prijs wat je betaald per kWh (Kunt u terugvinden bij je energieleverancier)
Per zonnepaneel haalt u ongeveer 370 WattPiek op bij 12 zonnepanelen is dat 4440 WattPiek.
Hidden
Bij deze berekening word er vanuit gegaan dat 85% van de zonnepanelen de capaciteit effectief word omgezet in energie

Zonnepanelen pakket 6 panelen

zonnepanelen pakket op dak

Een pakket voor 6 zonnepanelen: dat is relatief gezien een klein pakket. Wel zijn er genoeg aanbieders die een set voor 6 panelen aanbieden. Dit kan bij een bekende naam als Vattenfall, of bijvoorbeeld bij Stroom Van De Zon of een webshop als bol.com.

Zes panelen wekken gemiddeld 1800 kWh op per jaar. Dit dekt ongeveer het halve verbruik van een gezin met één kind.

Zonnepanelen pakket 8 panelen

Een zonnepanelen set van 8 panelen wekt zo’n 2500 kWh per jaar op. Dat is ongeveer 75% van wat een gemiddeld huishouden in Nederland jaarlijks verbruikt. Met 8 zonnepanelen bespaar je dus aanzienlijk op je energiekosten.

De prijs van een 8 zonnepanelen pakket zit al gauw tussen de €3500 en €4000 (bovengemiddelde kwaliteit). Neem bijvoorbeeld een kijkje bij:

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

Zonnepanelen pakket 14 panelen

14 zonnepanelen samen hebben een maximaal vermogen van zo’n 4100 Wattpiek (WP), wat je een verwacht vermogen van +- 3700 kWh geeft. Omgerekend geeft dit je een besparing van zo’n €730 per jaar. Hiermee heb je de kosten van je zonnepanelen tussen 7 en 10 jaar volledig terugverdiend.

Een 14 zonnepanelen pakket is op meerdere plekken verkrijgbaar. Er zijn namelijk relatief veel situaties waarbij er een pakket van 14 panelen wordt gezocht. Bekende en betrouwbare verkooppunten zijn bijvoorbeeld:

Zonnepanelen set kopen

Het kopen van zonnepanelen kun je zelf doen, maar het wordt je een stuk gemakkelijker gemaakt wanneer je een complete set koopt. Deze sets zijn samengesteld door ervaren verkopers en experts die jarenlang ervaringen hebben in het vak. Zo weet je zeker dat je alles wat je nodig hebt, ontvangt in de set.

In de meeste webshops kies je eenvoudig het complete doe het zelf pakket zonnepanelen dat je wilt hebben. Je kunt vaak ook kiezen uit verschillende zonnepanelen soorten en het type omvormer.

Wie biedt zonnepanelen sets aan?

ZonnepanelenWijzer.com heeft een overzicht gemaakt van betrouwbare verkopers van zonnepanelen pakketten. Surf eens rond op de volgende websites en laat jezelf overtuigen van de expertise van deze verkooppunten.

Ben je in jouw zoektocht naar zonnepanelen nog in de oriënterende fase en wil je een specifieker aanbod ontvangen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur tot wel 3 maatwerk offertes aan:

Zonnepanelen
offerte

  • Aanbieders uit jouw regio
  • Gratis en vrijblijvend
  • Binnen 2 dagen in je mailbox

Offerte aanvragen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Voordat je een zonnepanelen pakket aanschaft, is het natuurlijk goed om te weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Beantwoord voor jezelf bijvoorbeeld eerst de volgende vragen:

  • Wat is je jaarlijkse energieverbruik?
  • Hoeveel % van je energieverbruik wil je dekken met zonnepanelen?
  • Hoeveel zonnepanelen passen er op je dak?
  • Wat is je budget? (Lees ook: zonnepanelenfinanciering)

Vervolgens kun je een inschatting maken welk aantal zonnepanelen je nodig hebt.

Onze specialisten denken graag met je mee. Via het contactformulier of info@zonnepanelenwijzer.com kun je contact met ons opnemen. Liever meteen een concreter antwoord? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en we brengen je in contact met tot 3 aanbieders van zonnepanelen.

Berekenen van aantal zonnepanelen

Stap 1 van 2

1 zonnepaneel levert ongeveer tussen de 300 en 370 WattPiek op.
Hidden
Bij deze berekening word er vanuit gegaan dat 85% van het zonnepaneel de capaciteit effectief word omgezet in energie

Is het slim om de goedkoopste zonnepanelen set te kopen?

In je zoektocht naar een zonnepanelen set, raden we af om alleen naar de prijs te kijken. Heb je een relatief goedkoop pakket gevonden? Dan is de kans groot dat niet alleen de prijs van de zonnepanelen lager is, maar ook dat het vermogen, het rendement, de opbrengst en de levensduur van zonnepanelen lager is dan van duurdere zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat kost een zonnepaneel?

Omdat zonnepanelen de laatste jaren erg populair zijn geworden en meer en meer mensen zonnepanelen op hun dak installeren is de prijs van zonnepanelen erg gedaald. In Nederland betaal je nu gemiddeld 4700 euro voor 10 zonnepanelen die 2500 wattpiek kunnen genereren. Deze prijs is inclusief de installatie en de omvormer.

Meer lezen: zonnepanelen prijs

Om aan de volledige energiebehoefte van een normaal gezin te voldoen ga je in totaal zo’n 4000 wattpiek moeten genereren. Dit wil zeggen dat je in totaal zo’n 16 zonnepanelen zal nodig hebben. Dit kost gemiddeld 7600 euro inclusief installatie en omvormer.

Het is natuurlijk zo dat niet alle zonnepanelen hetzelfde zijn en dat bepaalde installateurs beter zijn dan andere. Daarom is het erg belangrijk om even onderzoek te doen naar de beste installateurs in de regio. Het zou natuurlijk zonde zijn om voor een goedkope leverancier te gaan en dan binnen enkele jaren bijvoorbeeld met een kapotte omvormer te zitten.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn drie soorten zonnepanelen: monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen (ook bekend als multikristallijn zonnepanelen) en dunne film zonnepanelen. Onlangs is ook het indak zonnepaneel (zonnepanelen ‘in’ het dak in plaats van erop, in plaats van dakpannen) op de markt gekomen.

Wat is ZonnepanelenWijzer.com?
ZonnepanelenWijzer.com is een onafhankelijk informatieplatform over zonnepanelen. De website is in 2021 opgericht en heeft als doel om, als expert op het gebied van zonnepanelen, lezers betrouwbare informatie te leveren over zonnepanelen. Vooral in de groene toekomst waar we (hopelijk) naartoe bewegen en de populariteit van zonnepanelen jaar op jaar stijgt, is het van belang om genoeg betrouwbare, onafhankelijke en eerlijke informatiepunten over zonnepanelen te hebben.