In mijn vorige artikel heb ik laten zien dat het ene bedrijf na het andere failliet gaat in de zonnepanelen markt. Laatst is Bongo Solar failliet verklaard (één van de grootste zonnepanelen bedrijven in Nederland!). Een bedrijf dat 100 installaties per week deed! In dat artikel gaven we ook aan wat de gevolgen zijn van het wegvallen van grote ervaren bedrijven. 

Veel consumenten twijfelen over de huidige nieuwsgeving omtrent de salderingsregeling. Velen stellen de aankoop uit omdat er nog ‘veel onzeker is’. We krijgen vaak de vraag te horen: wanneer is het verstandig om zonnepanelen te kopen (lees ook zonnepanelen kopen: 7 factoren)? Is er wel sprake van onzekerheid? 

De markt staat op zijn kop

Hier kun je lezen dat de verkoop van dit bedrijf met 90% is gedaald!! (2023 t.o.v. 2022). Bongo Solar, één van de grootste bedrijven binnen de zonnepanelen markt met 100 installaties per week is al failliet gegaan. Achter dit bedrijf zit het bedrijf van Kees Koolen, Kees Koolen Industries. 

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

Met dit gegeven kunnen we concluderen dat het een kwestie van tijd is dat er veel gaat gebeuren binnen de zonnepanelen markt, wat niet positief zal zijn. In dit artikel hebben we al de mogelijke negatieve ontwikkelingen besproken. Daarin gaven we aan dat er veel nieuwe bedrijfjes zullen ontstaan die even snel willen gaan cashen, de zogeheten cowboys. De zonnepanelen markt is erg lucratief als je even komt en gaat. Een installatie is rond de 5000 euro gemiddeld. Verkoop je 100 installaties dan kun je al rekenen op een omzet van zo’n 500.000 euro. Wat er gebeurt met after service of garanties boeit zo een cowboy niet. 

De prijs

Als we de prijs van zonnepanelen analyseren over de laatste jaren kun je concluderen dat juist nu het moment is om te kopen. De prijs blijft maar dalen en het kan zomaar weer veranderen dat de prijs omhoog gaat als er schaarste is. Uitgebreide informatie vind je op de pagina prijsontwikkeling zonnepanelen.

Conclusie.

De conclusie is dus dat het juist nu het ultieme moment is om zonnepanelen te kopen. Alles draait om bargaining in de sales! Oftewel je onderhandelingspositie is nu zo sterk dat jij de macht hebt! Gebruik die dan ook. 

Weetje: bedrijven komen met de gekste acties en proberen je alsnog binnen te halen , ook al maken ze verlies!! Soms willen ze puur de installateurs aan het werk blijven houden zodat ze hen niet verliezen (zzp of in dienst)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.