De zonnepaneelinstallateurs BonGo Solar en Novavolt, die failliet zijn gegaan, maken geen nieuwe start. Dit heeft Bert Jansen van Dommerholt Advocaten laten weten. Er zijn geen geschikte kopers gevonden om de bedrijven voort te zetten.

Lees ook: 3 gevaarlijke ontwikkelingen in de zonnepanelenmarkt.

Waarom Zijn Ze Failliet?


Eigenaar Kees Koolen zegt dat BonGo Solar en Novavolt failliet zijn gegaan omdat er veel minder vraag is naar zonnepanelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bedrijven in financiële problemen kwamen.

Pogingen om Door Te Gaan


Het team van Dommerholt Advocaten heeft hard gewerkt om te kijken of ze een nieuwe start konden maken voor BonGo Solar en Novavolt, en ook voor hun zusterbedrijven Koolen Installation Services en Koolen Industries Solar. Er waren veel geïnteresseerde partijen, maar ze konden het uiteindelijk niet eens worden.

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

“We hebben veel partijen gesproken en een biedingsprocedure doorlopen, maar om verschillende redenen is het helaas niet gelukt om een akkoord te bereiken,” zegt Jansen.

Wat Betekent Dit Voor Klanten?


Omdat er geen nieuwe start komt, kunnen klanten van BonGo Solar en Novavolt geen gebruik meer maken van hun bestaande contracten of offertes. Jansen adviseert deze klanten om contact op te nemen met andere installateurs voor het bestellen, installeren of onderhouden van hun zonnepanelen.

Garantiefonds voor Klanten


Een positief punt voor de klanten is dat zowel BonGo Solar als Novavolt zijn aangesloten bij het Garantiefonds ZonneEnergie, het oudste en grootste garantiefonds van Nederland. Klanten die een certificaat van dit fonds hebben gekregen, kunnen bij problemen contact opnemen met het garantiefonds.

Tip: het is verstandig om zonnepanelen te kopen bij een Garantiefonds. Mocht er dus één bedrijf omvallen dan kun je terecht bij dit Garantiefonds bij eventuele problemen van je zonnepanelen.

Wat Nu?


Het faillissement van BonGo Solar en Novavolt is een tegenslag voor de zonne-energiemarkt, die de laatste jaren juist flink groeide. Het laat zien hoe kwetsbaar de sector kan zijn voor veranderingen in vraag en aanbod. Voor klanten en werknemers van de getroffen bedrijven blijft het voorlopig onzeker, terwijl ze op zoek moeten naar andere oplossingen. Met dit faillissement wordt een belangrijk hoofdstuk afgesloten voor BonGo Solar en Novavolt, bedrijven die ooit succesvol waren in de zonne-energiemarkt. Hopelijk vinden de getroffen klanten en werknemers snel nieuwe mogelijkheden in deze belangrijke sector voor de energietransitie.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.

Installateurs overzicht