Zonnepanelen offerte aanvragen

Zonnepanelen offerte aanvragen? Ontvang geheel vrijblijvend 3 offertes in je mailbox en vergelijk ze met elkaar.

Lees verder >

Home » Zonnepanelen offerte aanvragen

Een zonnepanelen offerte aanvragen kan via onderstaand formulier. Het opstellen van de offerte is gratis en verplicht je tot niets. Je krijgt binnen 24 uur een e-mail met daarin maximaal 3 offertes. Uiteraard worden je gegevens vertrouwelijk behandeld.
Hoe een zonnepanelen offerte aanvragen?

De populariteit van zonnepanelen is door de jaren heen ontzettend hard toegenomen. In het bijzonder de alsmaar duurder wordende stroomkosten hebben er toe geleid dat veel mensen ervoor hebben gekozen om te investeren in een zonnepanelensysteem. Het spreekt evenwel voor zich dat je voor de realisatie van een dergelijk systeem rekening dient te houden met een bepaalde kostprijs. Wil jij graag een goed beeld krijgen van de zonnepanelen prijs waar je voor jouw situatie rekening mee dient te houden? Dan is een zonnepanelen offerte aanvragen steevast een goed idee. Alles wat je over het aanvragen van zo’n offerte dient te weten ontdek je hier op deze pagina.

Waarom een zonnepanelen offerte aanvragen?

Een zonnepanelen offerte aanvragen is omwille van een groot aantal verschillende redenen een prima idee. Om te beginnen is het zo dat een systeem met zonnepanelen altijd maatwerk is. In eerste instantie zal er door de potentiële installateur dan ook worden gekeken naar het elektriciteitsverbruik waar je op jaarbasis over beschikt. Aan de hand van dit verbruik kan er dan vervolgens een voorstel worden geformuleerd. Dit gezegd hebbende zal de inhoud van je zonnepanelen offerte altijd nog worden beïnvloed door menig aantal verschillende elementen. Wat deze elementen betreft kan je onder meer denken aan:

  • Het type zonnepaneel welke je voorkeur geniet;
  • De dakconstructie (is er sprake van een hellend of een plat dak?); 
  • Van welke dakafwerking er sprake is; 
  • Van welk type omvormer er gebruik zal worden gemaakt;
  • Of er ook een thuisbatterij moet worden voorzien of niet; 

Niet alleen de inhoud van een zonnepanelen offerte kan aanzienlijke verschillen vertonen. Wat bovendien ook te denken van het verschil in kostprijs tussen de verschillende installateurs? Voor elke installateur geldt dat hij of zij in principe zelf de plaatsingskost kan bepalen. Dit zorgt ervoor dat er in de praktijk niet zelden sprake is van significante prijsverschillen. Een zonnepanelen offerte aanvragen bij verschillende partijen en deze offertes vervolgens tegenover elkaar afwegen verzekert je altijd van de meest interessante prijs-kwaliteitverhouding. 

Een offerte zonnepanelen online aanvragen, wat heb je nodig?

Wil jij graag een zonnepanelen offerte aanvragen? Dan kan je dat het beste doen online. Een offerte zonnepanelen online aanvragen zorgt er uiteraard wel voor dat je over bepaalde informatie dient te beschikken om dit te kunnen doen. Doorgaans zullen dan ook de volgende vragen worden gesteld:

  1. Hoeveel bedraagt je jaarlijkse elektriciteitsverbruik?
  2. Waar moeten de zonnepanelen worden geplaatst (hellend of plat dak)?
  3. Wil je graag ook een thuisbatterij laten plaatsen of niet?
  4. Voor welk type gebouw wordt de offerte aangevraagd (privé of zakelijk)?

De bovenstaande vier vragen zijn vrij standaard bij een offerte zonnepanelen online aanvragen. Dit gezegd hebbende is het zo dat het merendeel van de partijen ook vragen om het project te omschrijven. Zo kan je de potentiële installateur een extra goed beeld geven van de situatie waardoor hij of zij een zo correct mogelijke offerte voor jou kan opstellen. 

Controleer grondig de inhoud van de offertes die je ontvangt

Wanneer je een zonnepanelen offerte gaat aanvragen bij verschillende partijen zal je in de praktijk al snel tot de vaststelling komen dat er zomaar sprake kan zijn van behoorlijke, onderlinge prijsverschillen. Vaak maakt het controleren van de inhoud van de offerte al vrij snel duidelijk waar dit prijsverschil precies door wordt veroorzaakt. Hou er op dit vlak rekening mee dat goedkope zonnepanelen doorgaans over een beperkter rendement beschikken. De zogenaamde dunne film zonnepanelen mogen dan bijvoorbeeld veel voordeliger zijn in aankoop, ze leveren een aanzienlijk minder rendement in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. 

Naast bovenstaande geldt voor een zonnepanelen offerte ook dat er speciale aandacht dient te worden besteed aan het merk van de zonnepanelen waar gebruik van wordt gemaakt. Zonnepanelen vergelijken maakt in de praktijk immers doorgaans al snel duidelijk dat er ook hierbij veelal sprake kan zijn van een niet onbehoorlijk prijsverschil. Dit terwijl de keuze voor een duurder merk niet per definitie ook zal leiden tot een hoger rendement. In ieder geval, het grondig doornemen en evalueren van de verschillende offertes die je ontvangt voor zonnepanelen is altijd een goed idee.

Offerte warmtepomp en zonnepanelen aanvragen, een goed idee?

De steeds duurder wordende energiekosten zetten mensen er in de praktijk toe aan om op zoek te gaan naar de financieel meest interessante oplossing voor hun situatie. Het is best mogelijk dat er daarvoor niet één, maar twee investeringen zijn vereist. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om gebruik te maken van een systeem met een warmtepomp en zonnepanelen

Doordat een warmtepomp op elektriciteit werkt is het mogelijk om te besparen op je gasverbruik. De gemiddelde kostprijs voor gas is significant lager gelegen dan deze voor elektriciteit. Op zich zorgt de plaatsing voor een warmtepomp dus reeds voor een zekere besparing. Die besparing kan echter nog hoger uitvallen wanneer je de warmtepomp kan voeden met stroom opgewekt door zonnepanelen. Zo behaal je dus eigenlijk rendement op rendement.

Ondanks het feit dat de investering in zowel een warmtepomp als een systeem met zonnepanelen niet onaanzienlijk is kan je op deze manier wel een gigantische besparing op de energiefactuur realiseren. Doordat de aankoopprijs van deze systemen steeds lager komt te liggen en de energiekosten alsmaar hoger komen te liggen wordt de terugverdientijd ook steeds beperkter. Ook een offerte warmtepomp en zonnepanelen aanvragen kan dus zeker de moeite waard zijn. 

Ook een offerte zonnepanelen online aanvragen?

Het is in het leven zelden interessant om een sprong in het diepe te wagen. Dat is bij een investering in zonnepanelen niet anders. Een offerte zonnepanelen online aanvragen zorgt ervoor dat je niet alleen snel, maar bovendien ook zeer eenvoudig een goed beeld krijgt van het gemiddelde prijskaartje waar je voor jouw systeem met zonnepanelen rekening mee dient te houden. Hou er in ieder geval rekening mee dat niet alleen de kostprijs van de zonnepanelen op zich, maar ook de zogenaamde installatiekost aanzienlijke verschillen kan laten optekenen. Een zonnepanelen offerte aanvragen bij verschillende partijen en deze tegenover elkaar afwegen leidt dan ook in de praktijk altijd tot de interessantste realisatieprijs. Het spreekt voor zich dat ook het totale rendement van je zonnepaneleninstallatie hierdoor naar een beduidend hoger niveau kan worden getild.