Meyer Brugger is volgens kenners zo betrouwbaar als een Zwitsers horloge. Dat hun roots uit dit vooropgestelde land komt, is dan ook geen toeval. Het is een toonbeeld van wat je van dit bedrijf mag verwachten. Hoe goed zijn hun zonnepanelen, moet je ervoor kiezen en wat maakt ze zo bijzonder? We belichten de voordelen van Meyer Bruger en de belangrijkste eigenschappen.

Algemene info

Meyer Bruger is een toonaangevend bedrijf in de zonnepanelensector. Ze hebben een innovatieve kijk op de zaken en inmiddels een sterke reputatie opgebouwd. Hun focus ligt op het leveren van duurzaamheid en kwaliteit. Zo trachten ze porducten te leveren die zowel krachtig als betrouwbaar zijn. 

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen. Weet ook dat zonnepanelen i.c.m. laadpalen en thuisbatterijen zeer rendabel zijn.

Het bedrijf ontstond in 1953 in Zwitserland en zag oorspronkelijk het levenslicht in de machinebouw. Na een periode leverden ze productiemachines voor zonnecellen. De brug naar de sector van de zonne-energie was bij deze gezet. Ze zijn nog steeds volledig Europees. Hun zonnepanelen worden gefabriceerd in Freiburg in Duitsland. Het bedrijf nam enkele voormalige zonnepaneelfabrikanten over. Er staan meer dan duizend mensen op hun payroll. 

Hun panelen bevinden zich in een hoger prijssegment. Ze produceren geen budgetpanelen. Hun HJT- en SmartWire-technologie zorgen voor een extra kwaliteitsinjectie, wat de panelen onderscheidt van standaard zonnepanelen. 

Algemene kenmerken

Land van herkomstDuitsland
Oprichtingsjaar1953
Aantal werknemersMeer dan 1.000
Verkrijgbaar in NederlandZe winnen aan terrein in Nederland, vooral vanwege de betrouwbare prestaties en de focus op milieuvriendelijke productie.

Zonnepanelen score

CriteriaScoreUitleg
Kwaliteit8/10Meyer Burger zonnepanelen staan bekend om hun premium kwaliteit. Ze maken gebruik van innovatieve technologie zoals heterojunction (HJT) en SmartWire voor betere prestaties en duurzaamheid. Met een rendement van om en bij de 20% voldoen ze aan de verwachtingen. 
Prijs-kwaliteit8/10De panelen zijn duurder dan budgetmerken of bijvoorbeeld bepaalde zonnepanelen merken van Aziatische makelij, maar zijn zeker ook niet de duurste optie. Voor de kwaliteit die ze aanbieden zijn ze competitief geprijsd.
Garantie7/10Meyer Burger biedt 25 jaar productgarantie op glas-foil panelen en 30 jaar op glas-glas panelen. Dit is boven het wereldwijde gemiddelde.
Service7,5/10Het is een Europees bedrijf. Op vlak van service zit het dan meestal toch net wat beter. De lijnen zijn wat korter en de ondersteuning net wat efficiënter.
Betrouwbaarheid9/10Betrouwbaarheid is hun stokpaardje. De SmartWire-technologie beschermt de panelen extra tegen kleine krasjes en barsten. Na 25 jaar behouden de panelen wel 92% van hun optimale rendement!
Levensduur8/10De hoge garantie komt niet voor niks. De panelne zijn erg sterk en zetten gedurende een lange periode voldoende zonne-energie om.
Duurzaamheid7,5/10Meyer Burger zet ook sterk in op milieuvriendelijke productie van hun panelen. Hun panelen worden in Duitsland gemaakt met 100% hernieuwbare energie en zijn vrij van schadelijke stoffen zoals lood. Hun slogan is niet voor niks ‘krachtiger, duurzamer en eerlijk’.
Tier 1-merk?Ja
Altman Z-scoreGemiddeldDe onderneming kent een gemiddelde financiële gezondheid.
DNV GL top performer?Ja
Conclusie8/10Meyer Burger is interessant voor elke consument die op zoek is naar zonnepanelen die net wat meer te bieden hebben, maar toch enigszins betaalbaar blijven. Ze onderscheiden zich door een hoge betrouwbaarheid, in te zetten op een duurzame ontwikkeling en er zijn geen beduidende nadelen.

Soorten Meyer Burger zonnepanelen

Meyer Burger biedt drie verschillende panelen aan. Zwarte zonnepanelen, witte zonnepaeneln en glas-glas panelen. 

Zwarte zonnepanelen

Deze zonnepanelen van Meyer Burger hebben een vermogen van 395 Wp en een rendement tussen 20,4% en 21,5%. Ze worden zwarte zonnepanelen genoemd omdat ze van een zwarte backsheetfolie voorzien zijn

Witte zonnepanelen

Deze witte zonnepanelen hebben een vermogen van 400 Wp, wat net iets hoger is dan de zwarte variant. Ook het rendement ligt met een percentage tussen 20,7% en 217% net iets hoger. Ze worden witte zonnepanelen genoemd omdat ze van een witte backsheetfolie voorzien zijn.

Glas-glas zonnepanelen

De glas-glas panelen bieden een rendement aan van 20,6% tot 21,8% en halen een piekvermogen van 390 Wp. Ze hebben een transparante glazen achterkant en zijn zo’n vijf kilogram zwaarder dan de alternatieven. Je dak moet er dus wel zeker sterk genoeg voor zijn.

Waarom deze zonnepanelen kopen? Voordelen zonnepanelen

Hierboven werden al heel wat redenen vernoemd om voor deze fabrikant te gaan. Hieronder worden ze nog even kort opgesomd:

  • Duurzaamheid. Het bedrijf let erg hard op hun ecologische voetafdruk. 
  • Zuiver Europese makelij.
  • Lange garanties tot wel 30 jaar.
  • Heel betrouwbaar: na 25 jaar slechts 8% rendementsverlies.

Prijsvergelijking

De prijzen van Meyer Burger zonnepanelen zijn niet de goedkoopste op de markt, maar zijn zeker wel competitief. Dit zijn de actuele prijzen voor zonnepanelen van dit merk:

  • Meyer Burger Black (375-395 Wp): €200 – €350 per paneel
  • Meyer Burger White (380-400 Wp): €210 – €360 per paneel
  • Meyer Burger Glass (370-390 Wp, bifacial): €250 – €400 per paneel

Conclusie

Meyer Burger is een uitstekende keuze voor consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid, innovatie en Europese productie. Hoewel de prijs hoger ligt dan budgetopties, is de kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur van deze zonnepanelen een solide investering voor de toekomst. Kortom: ben je op zoek naar kwalitatieve zonnepanelen uit een iets hoger segment? Dan hoef je dit merk nog niet meteen van je kandidatenlijstje af te strepen. 

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.

Bekijk hier de beste zonnepanelen installateurs:

triplesol

Triplesol (failliet)

Overzicht: TripleSol is een dynamisch energiebedrijf dat zich richt op het leveren van geïntegreerde zonne-energieoplossingen. Het bedrijf biedt een breed

(Fixed)
images-1

Megasolar

Overzicht: MegaSolar is een toonaangevend energiebedrijf dat gespecialiseerd is in grootschalige zonne-energieprojecten. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen, bouwen

(Fixed)
0x0

Atlas Power

Overzicht: Atlas Power is een innovatief energiebedrijf dat zich richt op het leveren van betrouwbare en duurzame energieoplossingen. Met een

(Fixed)