Het was een onverwacht zonnige Eerste Paasdag voor vele zonnepaneelbezitters, en voor sommigen leverde dit een verrassend financieel voordeel op. Bezitters van zonnepanelen met een dynamisch energiecontract die hun omvormers hebben laten aansturen door geavanceerde algoritmen verdienden maar liefst 4,5 keer meer geld door hun zonnepanelen tijdelijk uit te zetten dan wanneer deze aanstonden.

Onverwachte zonnige dag

Met de onverwachte heldere lucht en stralende zon, bleek het lucratief om zonnepanelen een korte ‘pauze’ te gunnen. Een aantal bezitters van zonnepanelen heeft hun omvormers tijdelijk uitgeschakeld, met opmerkelijke resultaten.

Opbrengst overschrijdt verwachtingen

Gedurende ruim 3 uur, verdeeld over 13 kwartieren, leverden zonnepanelen aanzienlijk meer energie op dan aanvankelijk was voorspeld. Dit resulteerde in aanzienlijke vergoedingen op de onbalansmarkt. Gemiddeld verdienden bezitters van zonnepanelen op deze manier zo’n 3,02 euro. Dit staat in schril contrast met de 68 eurocent die zij normaal zouden ontvangen voor de teruggeleverde stroom.

Slimme technologie in actie

Sinds eind maart kunnen zonnepaneelbezitters hun omvormers laten aansturen door geavanceerde algoritmen. Dit systeem schakelt de omvormers automatisch uit wanneer de elektriciteitsprijzen gunstig zijn, waardoor de zonnepanelen tijdelijk geen stroom aan het net leveren. Dit kan gebeuren op basis van negatieve day-aheadprijzen of door het real-time monitoren van het elektriciteitsnet op de dag zelf.

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

Thuisbatterijen in de schijnwerpers

Naast het uitschakelen van zonnepanelen, toont de recente ervaring met thuisbatterijen ook veelbelovende resultaten. Op Eerste Paasdag verdiende een Nexus-thuisbatterij maar liefst 26,95 euro, waarmee het record van de voorgaande week werd gebroken. Eigenaars van deze batterijen ontvingen een aantrekkelijke vergoeding voor het opslaan van overtollige stroom uit het net.

Zo bespaar je nog meer met zonnepanelen

Bij het genieten van onverwachte zonnige dagen zoals tijdens Pasen, is het slim om te denken aan manieren om jouw opbrengsten te maximaliseren. Hier zijn enkele handige bespaartips die toekomstige zonnepaneelbezitters kunnen helpen:

Investeer in kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk als het aankomt op zonnepanelen. Goedkoop kan op lange termijn duurkoop blijken. Zorg voor een degelijke installatie met betrouwbare materialen.

Vergelijk offertes voor de beste deal

Het vergelijken van offertes is een slimme zet om de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Dit kan je tot wel 30% besparen op de totale kosten.

Profiteer van actuele voordelen

Momenteel geldt er een 0% btw-tarief op de aankoop van zonnepanelen. Daarnaast zijn er vaak lokale subsidies beschikbaar voor zonnepaneelinstallaties. Sinds het begin van 2024 zijn er echter geen landelijke subsidies meer beschikbaar. Vind hier alle informatie over lokale subsidies.

Wil je meer weten over hoe je jouw zonnepanelen optimaal kunt benutten en geld kunt besparen? Ontdek onze handige bespaartips!

Vergelijk offertes

Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes en vind de beste deal voor jouw zonnepanelen installatie. Bespaar tot wel 30% op de totale kosten!

Bronnen:

tips: https://zonnepanelenwijzer.com/4-tips-om-te-besparen-op-een-zonnepanelen-installatie/

lokale subsidies: https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

2x vergelijken: https://zonnepanelenwijzer.com/zonnepanelen-offerte-aanvragen/

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.