Het installeren van een groendak met zonnepanelen kan een geweldige manier zijn om je huis duurzamer te maken, je energierekening te verlagen en je impact op het milieu te verminderen. Er zijn echter enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden voordat je aan dit project begint. In dit artikel geven we je vier handige tips om je te helpen bij het installatieproces.

Kies voor een betrouwbaar merk

De eerste tip die we je mee willen geven om een sedumdak met zonnepanelen te installeren, is om voor een merk te kiezen dat betrouwbaar is. Niet elk merk heeft namelijk een perfecte reputatie. Sommige merken hebben bijvoorbeeld een slechtere garantie dan andere merken of vragen te veel voor de diensten die ze leveren. Doe daarom goed onderzoek naar de bedrijven die deze installatie aanbieden zodat je er zeker van bent dat je keuze de juiste was.

Ga alleen voor materialen van een hoge kwaliteit

Ten tweede is het van groot belang om alleen te kiezen voor materialen van een hoge kwaliteit wanneer je een groendak met zonnepanelen wilt installeren. Door middel van hoogwaardige materialen zul je er namelijk zeker van zijn dat je sedumdak voor een langere periode goed blijft. Hierdoor bespaar je kosten op de lange termijn. Bovendien zullen kwalitatief hoogstaande zonnepanelen van bijvoorbeeld Solar Sedum ervoor zorgen dat je extra veel energie haalt voor je woning. Onderschat dus zeker niet het belang van materialen die van een hoge kwaliteit zijn.

Overweeg je financieringsopties

Financiering is een belangrijk aspect dat je in overweging moet nemen als je een groendak met zonnepanelen wilt installeren. Het is een flinke investering, maar gelukkig zijn er verschillende financieringsopties beschikbaar. Zo zijn er diverse subsidies en stimuleringspakketten beschikbaar op zowel lokaal als nationaal niveau. Daarnaast kun je ook overwegen om een lening af te sluiten om de kosten te dekken zoals onderhoud. Het is belangrijk om de verschillende opties af te wegen en de meest gunstige keuze te maken op basis van jouw financiële situatie en verwachte terugverdientijd.

Dit is hét moment om zonnepanelen te kopen!

→ Je staat in de meest ultieme onderhandelingspositie! De markt is met 90% gekrompen. Bedrijven zijn wanhopig en een hoop zijn al failliet gegaan. Als je all-in zou gaan vergelijkbaar met beleggen, dan is DIT het moment! Zonnepanelen bedrijven komen met bodemprijzen, geven tablets en andere cadeau’s weg om potentiele klanten over te halen. Vergelijk nu voordat de prijzen weer stijgen:

Bereken de energie efficiëntie van te voren

Het berekenen van de energie-efficiëntie van je zonnepanelen op voorhand is een cruciale stap in de installatie van een groendak met zonnepanelen. Deze berekening helpt je om inzicht te krijgen in de hoeveelheid energie die je kunt verwachten en hoe dit je energierekening beïnvloedt. Er zijn verschillende online tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Door deze berekening kun je beter plannen en de juiste beslissingen nemen in termen van grootte en positionering van de panelen. Het maximaliseren van de energie-efficiëntie zal op de lange termijn zowel geld als energie besparen. Wees dus slim door ook van deze tip gebruik te maken.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws:

Bekijk alle blogs

Elke week proberen we je te voorzien van inside informatie binnen de zonnepanelen markt. Lees informatie die je eerder niet hebt gelezen.

Installateurs overzicht