Wegwijs in zonnepanelen land
Wijzer worden in de prijzen?

Steeds meer mensen voorzien hun dak van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je namelijk je eigen stroom opwekken, die je vervolgens direct kunt gebruiken. Zit jij er ook aan te denken om zonnepanelen te nemen, of twijfel je nog? In deze blog nemen wij hopelijk jouw twijfel weg door de voor- en nadelen van zonnepanelen te bespreken.

1. Je kunt op een milieuvriendelijke manier stroom opwekken

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om duurzamere keuzes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld het afval zo veel mogelijk proberen te scheiden en kun je vaker de fiets pakken, in plaats van de auto. Ook kun je in huis duurzamere keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van je gasverbruik en op een duurzame manier stroom opwekken, met zonnepanelen. Door zonnepanelen wek je zelf stroom op, die je vervolgens gelijk kunt gebruiken. 

2. Besparen op energiekosten

Doordat je zelf energie kunt verbruiken die je hebt opgewekt, hoef je geen – of bijna geen – energie meer af te nemen van de energieleverancier. Dankzij de komst van zonnepanelen kun je dus heel wat besparen op de energierekening. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

3. De zon is er altijd

Daarnaast is de zon er altijd; de zon raakt natuurlijk niet op. Dat betekent dus ook dat de zonnepanelen in de meeste gevallen aan het werk zijn. Dit hangt er natuurlijk wel van af wat de weersomstandigheden zijn, en als de zonnepanelen in de schaduw liggen.

4. Je huis wordt meer waard

Een ander groot voordeel van zonnepanelen: als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, wordt het huis over het algemeen meer waard. Het is natuurlijk een groot voordeel voor de koper dat er zonnepanelen op het dak liggen, zodat de kopers hier niet zelf in hoeven te investeren.

5. De salderingsregeling zal langzaam aflopen

Het is goed om te weten dat de salderingsregeling binnenkort langzaam zal aflopen. Met salderen wordt namelijk bedoeld dat je de opgewekte stroom kunt wegstrepen tegen de stroom die je hebt verbruikt. Hier wordt waarschijnlijk vanaf 2025 een stokje voor gestoken. Als deze regel doorgaat, wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd.

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen leveren dus nog steeds een boel voordelen op. Zit jij er ook aan te denken om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het een tip om zonnepanelen met elkaar te vergelijken via Gaslicht.com. Daarnaast is het ook belangrijk om een passend energiecontract af te sluiten, als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Vergelijk energie met zonnepanelen al binnen een paar stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer nieuws:

Meer nieuws