Wegwijs in zonnepanelen land
Wijzer worden in de prijzen?
goedkope zonnepanelen

Bij het aankopen van een systeem met zonnepanelen bestaan er verschillende factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Eén van deze factoren is ongetwijfeld de kostprijs die ervoor moet worden betaald. Voor veel mensen geldt dan ook dat zij op zoek zijn naar goedkope zonnepanelen om aan te kopen. Van cruciaal belang om rekening mee te houden dat is goedkoop niet gelijk komt te staan aan duurkoop. Omwille van die reden is het van cruciaal belang om te kunnen achterhalen welke elementen de aankoopprijs van zonnepanelen bepalen. Wil jij graag kennismaken met de prijs-kwaliteit interessantste zonnepanelen die op de markt zijn terug te vinden? Dan moet je, je zeker even grondig verdiepen in de onderstaande informatie.

Hoe belangrijk is de keuze voor goedkope zonnepanelen?

Er zijn tal van verschillende zaken die een invloed uitoefenen op de uiteindelijke terugverdientijd van zonnepanelen. Het gaat hierbij in de praktijk concreet om de volgende:

Bereken de prijs

→ Wijzer worden in de prijzen? Gebruik de zonnepanelen calculator en bereken wat de kosten voor jou zullen zijn.

  1. De aankoopprijs van de zonnepanelen;
  2. De capaciteit van de zonnepanelen;
  3. Het rendement dat de panelen weten te realiseren;

Bovenstaand overzichtje maakt duidelijk dat niet alleen de aankoopprijs van de zonnepanelen een belangrijke rol speelt in het uiteindelijke rendement dat kan worden gerealiseerd. Dit gezegd hebbende oefent ze daar uiteraard wel een bepaalde invloed op uit. Toch is het zo dat de goedkoopste zonnepanelen aankopen niet automatisch zorgt voor een kortere terugverdientijd. Goedkope zonnepanelen kopen die slechts een (zeer) beperkt rendement weten op te leveren levert je immers in de praktijk per definitie geen echt voordeel op. Hou hier dus zeker altijd rekening mee.

Hoe verzeker je jezelf van interessante, goedkope zonnepanelen?

Wil je graag interessante, goedkope zonnepanelen kunnen aankopen? Dan zijn er een aantal factoren waar je op dat vlak rekening mee zal willen houden. Om te beginnen spreekt het voor zich dat je er altijd goed aan doet om een vergelijking uit te voeren. Niet alle type zonnepanelen beschikken over dezelfde prijs en ook aanbieders van zonnepanelen willen in de praktijk wel eens sterk uiteenlopende kosten hanteren. Door het uitvoeren van een vergelijking zorg je ervoor dat je voor hetzelfde type zonnepaneel alvast de meest interessante aanbieder kan vinden. Er is echter meer.

Merk je op dat jouw goedkope zonnepanelen toch nog net wat duurder zijn uitgevallen dan deze van je buurman? Dat ondanks het feit dat het eigenlijk exact dezelfde zonnepanelen betreft? Dat is best mogelijk. Wanneer je echt wil kunnen rekenen op de goedkoopste zonnepanelen dien je in de praktijk immers ook te proberen om de zogenaamde kwantumkorting te benutten. Hoe meer zonnepanelen je (in één keer) laat plaatsen, des te lager de prijs per zonnepaneel zal komen te liggen. Let wel, het spreekt voor zich dat dit niet betekent dat je er goed aan doet om een systeem te laten realiseren met een capaciteit die groter is dan degene waar je behoefte aan hebt. Stem de omvang van je zonnepanelensysteem dan ook altijd zo precies mogelijk af op het elektriciteitsverbruik waarvan sprake is. Alleen op die manier realiseer je immers echt het best mogelijke rendement.

Tip! Let ook goed op de marktomstandigheden!

Zoals bij het merendeel van de zaken het geval is geldt ook voor zonnepanelen dat hun prijs vaak stevig wordt beïnvloed door de marktomstandigheden. Het vinden van echt goedkope zonnepanelen is dan ook in de praktijk niet alleen maar een kwestie van grondig te vergelijken, daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de marktomstandigheden. Toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak en daarmee de energiekosten explodeerden was de vraag naar zonnepanelen plots extreem groot. Dat zorgde ervoor dat zelfs de meest goedkope zonnepanelen eigenlijk nog steeds een flink stuk duurder waren dan in de periode ervoor. Het spel van vraag en aanbod laat zich dus duidelijk ook gelden op de zonnepanelenmarkt.

Wat zijn de goedkoopste zonnepanelen op de markt?

Wanneer je de goedkoopste zonnepanelen op de markt wenst aan te kopen zal je daarvoor moeten kijken in de richting van de zogenaamde dunne film zonnepanelen. De prijs die je per paneel moet betalen ligt bij deze exemplaren gemiddeld zo’n slordige 200 euro lager in vergelijking met de andere zonnepanelen die op de markt zijn terug te vinden. Dat zorgt ervoor dat er op het einde van de rit een behoorlijke besparing kan worden gerealiseerd voor wat de globale aankoopprijs betreft.

Bij het aankopen van dunne film zonnepanelen mag je dan wel dus duidelijk kunnen rekenen op goedkope zonnepanelen, daar staat tegenover dat er genoegen moet worden genomen met een beperktere opbrengst. Voor heel wat mensen geldt dat ze ernaar streven om een zo optimaal mogelijk rendement uit hun dakoppervlakte te kunnen halen. Wanneer dat ook het geval is voor jou zal je tot de vaststelling komen dat dunne film zonnepanelen wellicht niet de beste keuze zijn. Gemiddeld leveren ze dan ook zo’n slordige 20 procent minder rendement in vergelijking met bijvoorbeeld de monokristallijne zonnepanelen die op de markt zijn terug te vinden.

De prijs- rendementsverhouding is van cruciaal belang

Er wordt in de praktijk vaak door mensen vanuit gegaan dat de terugverdientijd en dus ook het volledige rendement dat kan worden behaald met zonnepanelen uitsluitend wordt bepaald door de aankoopprijs. De keuze voor het aankopen van de goedkoopste zonnepanelen lijkt met dit in het achterhoofd dan ook niet meer dan logisch. Dit gezegd hebbende zijn er in de praktijk nog heel wat meer relevante factoren waar aandacht aan moet worden besteed. Dit geldt bijvoorbeeld in het bijzonder voor het rendement dat de zonnepanelen weten te realiseren. Zoals hierboven al aangehaald mogen dunne film zonnepanelen dan wel de voordeligste optie zijn op de markt, daar staat tegenover dat ze het op vlak van rendement heel wat minder goed doen.

Wanneer je wenst over te gaan tot het aankopen van zonnepanelen met een optimale prijs- rendementsverhouding zal je tot de vaststelling komen dat even de verschillende zonnepanelen vergelijken die op de markt zijn terug te vinden altijd een goed idee is. Op deze manier krijg je niet alleen een goed beeld van de verschillende soorten zonnepanelen die er bestaan, bovendien zal je eveneens kunnen achterhalen welke partij je bijvoorbeeld de scherpste zonnepanelen prijs kan aanbieden. Een beroep doen op bijvoorbeeld een zonnepanelen discounter kan zorgen voor een lager uitvallend prijskaartje, maar ook dan blijft het rendement een zeer belangrijk aandachtspunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws