Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10.000 kWh?

Voor het uitrekenen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is er een eenvoudige formule.

Lees verder >

Home » Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10.000 kWh?

Hoeveel kWh er opgewekt wordt met 36 panelen, verschilt per situatie. Zo is het afhankelijk van zaken als schaduw en de oriëntatie en hoek waarop de panelen zijn geplaatst. Zo kan het in sommige situaties zo zijn dat 36 zonnepanelen minder dan 10.000 kWh opwekken.

Hoeveel zonnepanelen zijn genoeg om 10.000 kWh op te wekken?

Aan het getal ’36’ zijn gekomen middels de volgende, eenvoudige berekening:

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Een voorbeeld:

Een zonnepaneel wekt normaal gesproken 360 Wattpiek per  jaar op. Dit komt neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het getal dat we gebruiken in de formule: we delen het door het benodigde aantal kWh.

In dit geval krijg je dus:

10.000 kWh benodigd / 285 kWh per paneel = afgerond 36

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Vrijblijvende offerte ontvangen voor 36 zonnepanelen

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met maximaal 3 zonnepanelenadviseurs bij jou in de buurt.

  • Gratis tot 3 offertes (met de hand geselecteerd voor jouw situatie)
  • Geheel vrijblijvend: je zit nergens aan vast

Hoe weet ik of 36 zonnepanelen op mijn dak passen?

36 zonnepanelen, dat is aardig wat. Op een dak van een gemiddelde woning passen geen 36 zonnepanelen. Als je dus 36 zonnepanelen nodig hebt om volledig zelfvoorzienend te zijn, dan gaat dat waarschijnlijk dus niet lukken (tenzij je ze ergens anders kunt laten plaatsen dan op je dak – of je moet bijvoorbeeld op een boerderij wonen).

Je kunt een adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn. Dit is de beste optie om te bepalen of het grote aantal (36) panelen op je dak past.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Maar bij een groot aantal zonnepanelen, adviseren we sowieso om een expert te laten kijken.

Vraag een offerte aan voor 36 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Lees ook: