Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is uit te rekenen met een formule. Hieronder leggen we het uit.

Hoeveel zonnepanelen voor 7000 kWh: de berekening

De berekening om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is redelijk eenvoudig.

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Wel zijn er een aantal zaken die invloed hebben op het uiteindelijke rendement van je panelen, maar die niet meegenomen in de berekening. Zoals je omgeving: valt er schaduw op je panelen? Dan renderen ze minder goed. En de hellingshoek waarop ze liggen: zorgt dit voor een optimaal rendement?

Toelichting bij formule:

Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt.

Ontvang tot 3 offertes voor het laten plaatsen van 25 zonnepanelen

Via ZonnepanelenWijzer.com kom je snel, eenvoudig en vrijblijvend in contact met tot drie zonnepanelen adviseurs. Neem je tijd om ze te vergelijken en kies voor de aanbieder die jou het beste lijkt. Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Let op: dit is geheel vrijblijvend, dus met het aanvragen van offertes zit je nergens aan vast.

Hoe weet ik of 25 zonnepanelen op mijn dak passen?

Om antwoord te krijgen op deze vraag, heb je 2 mogelijkheden:

  1. Je rekent zelf uit of het past. Neem de afmeting van de plek waar de panelen komen te liggen, noteer de afmeting van 25 zonnepanelen (vraag dit bijvoorbeeld op bij de aanbieder) en reken uit of het past.
  2. De betere optie: laat een adviseur langskomen om dit voor jou uit te rekenen. De adviseur neemt vaak ook andere zaken mee, zoals eventuele schaduw die op je panelen valt, zodat je meteen ook advies krijgt over andere zaken dan alleen de vraag of 25 panelen op je dak passen.

Offerte aanvragen voor 25 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws