Wegwijs in zonnepanelen land
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Installateur die zonnepanelen bevestigd op een dak

Hoeveel zonnepanelen voor 4000 kWh: de berekening

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is uit te rekenen met onderstaande formule, maar is ook afhankelijk  van zaken als schaduw en de oriëntatie en hellingshoek waarop de panelen liggen. Soms heb je meer dan 15 panelen nodig om 4000 kWh op te wekken.

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

*Koopwijzer tip

→ Wijzer worden in de prijzen? Ontvang gratis en vrijlbijvend tot 4 offertes van lokale installateurs. (450+ aangesloten bedrijven)

Een rekenvoorbeeld. Een gemiddeld paneel wekt jaarlijks 360 Wattpiek op. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. De 285 delen we door het benodigd aantal kWh dat je verbruikt. Voor 4000 kWh is dat dan 4000 / 285 = 14,03. Naar boven afgerond is dit 15.

Offertes in je mailbox voor 15 zonnepanelen

Vraag via ZonnepanelenWijzer.com

Via ZonnepanelenWijzer.com vraag je een offerte aan bij adviseurs uit jouw regio. De voordelen:

  • Binnen één dag reactie
  • Meerdere offertes in je mailbox
  • Geheel vrijblijvend
  • Je kunt de tijd nemen om de offertes te vergelijken

Zo krijg je deskundig advies en kun je kiezen welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Wil je graag zelfvoorzienend zijn en de zonnepanelen het gehele verbruik laten dekken? Dan is het natuurlijk de vraag of dat aantal zonnepanelen wel op je dak past. Je kunt een adviseur langs laten komen om de situatie te bekijken. Hij rekent dan meteen uit hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, en wat het geschatte rendement hiervan zal zijn.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Let hierbij wel op de afmetingen, want het kan zijn dat door de afmetingen van de panelen de volledige oppervlakte niet optimaal benut kan worden.

Offerte aanvragen voor 15 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Lees ook:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws