Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6000 kWh?

Voor het uitrekenen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is er een eenvoudige formule.

Lees verder >

Home » Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6000 kWh?

22 zonnepanelen zijn doorgaans genoeg om 6000 kWh op te wekken. Maar hoeveel zonnepanelen je in jouw situatie precies nodig hebt, is afhankelijk van enkele zaken.

Bijvoorbeeld: valt er schaduw op de panelen? En wat is de hellingshoek van de panelen? Hoe zijn de zonnepanelen georiënteerd? Dit allemaal speelt mee.

6000 kWh: daar heb je gemiddeld 22 zonnepanelen voor nodig

De berekening om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een bepaald aantal kilowattuur (kWh), is redelijk eenvoudig. We gebruiken hiervoor de onderstaande formule.

Formule: Benodigd kWh per jaar / 285 = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld & toelichting bij deze formule:

Zonnepanelen wekken jaarlijks 360 Wattpiek op, per paneel. Dit is zo’n 285 kWh per jaar. 285 is dan ook het aantal dat we gebruiken in de formule. Deel het getal 285 door de kWh die je op wilt wekken, en je hebt het aantal benodigde zonnepanelen. Eenvoudig, toch?

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Ontvang gratis tot 3 offertes voor 22 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com brengt je in contact met zonnepanelen-aanbieders. Dit is:

  • Snel: binnen 24 uur ontvang je een e-mail
  • Vrijblijvend: je zit nergens aan vast
  • Handig: je ontvangt tot 3, met de hand geselecteerde, offertes en kunt deze vergelijken

Zo ben je verzekerd van eerlijk advies en kies je welke offerte het beste bij jouw situatie past.

Uitrekenen of 22 zonnepanelen op je dak passen

22 zonnepanelen, dat zijn er aardig wat. Om te weten of dit op je dak past, kun je een adviseur langs laten komen om dit uit te rekenen. Het voordeel hiervan is dat je ook meteen bijpassend advies krijgt met zaken die erbij komen kijken, zoals eventuele schaduw waar je ‘last’ van kunt hebben.

Ook kun je natuurlijk zelf een schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van het dak (of andere plek waar de panelen komen de staan of liggen). Maar hier mis je wel de expertise van een ervaren adviseur.

Offerte aanvragen voor 22 zonnepanelen

ZonnepanelenWijzer.com heeft een selectie van de beste zonnepanelen bedrijven in Nederland gemaakt. Door via onze website een offerte aan te vragen, ontvang je dezelfde (vaak dezelfde dag) vrijblijvend 3 tot 5 offertes in je mailbox. Zo weet je meteen de zonnepanelen prijs inclusief installatie. Indien gewenst, kun je contact opnemen met een van de bedrijven om de zonnepanelen aan te schaffen en/of te laten installeren.

Zonnepanelen
offerte
Aanbieders uit jouw regio
Gratis en vrijblijvend
Binnen 2 dagen in je mailbox
Offerte aanvragen >

Lees ook: